Gelderland: wandelvanuit Heerde

Afstand 16 Km

Wandeling Renderklippen, heide en bos

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Deze wandeling is een echte natuurwandeling. 100% onverhard wandelen op de Noord-Veluwe. Samen met mijn partner liep ik deze route Maart 2018.

De route vertrekt vanaf de Uitspanning ‘De Schaapskooi’ aan de rand van de Renderklippen, een kleine uitspanning met beperkte binnenruimte.   We lopen eerst naar de Schaapskooi met informatiecentrum over de Schaapskudde Epe-Heerde. (’t Spiekertje).  Vervolgens  dwars over de heide richting het Pluizenmeer om vanaf daar over de stuwwal richting het bos te lopen.

De Renderklippen zijn bekend vanwege de stuwwallen,  waardoor je mooie uitzichten hebt over het gebied.  De route gaat eerst zig-zag over en langs de Renderklippen om dan door de bossen richting het graf van Landheer Buys Ballot, van het natuurgebied ‘De Dellen’.   (Del betekend laag gebied).  Het graf ligt op een stukje heide verscholen onder de Rhododendron. Deze landheer is een zoon van de oprichter van het K.N.M.I.,  die bekend werd door de wet, die het verband aantoonde tussen wind en luchtdruk.

Hierna gaat de route verder door de bossen en mooie open stukjes heide gebied richting de uitkijktoren ‘De Haelberg’ . Deze kunt u beklimmen om te genieten, van een prachtig uitzicht over het natuurgebied van de Noord Veluwe.  Vanaf de toren gaat de route naar het Pannenkoekhuis  ‘De Ossenstal’ Hier is mogelijkheid om te lunchen. of even later bij Brasserie Floor.

Het laatste deel gaat weer over en langs de Renderklippen, een pad over de stuwal met schitterend uitzicht over dit mooie heide gebied.

  • Voor openingstijden van de horeca kijkt u even op hun website. U kunt ook hier starten.
  • Deze route is volledig onverhard en het is raadzaam om een GPS te gebruiken of een app op uw telefoon. bijvoorbeeld Viewranger

Een foto impressie van deze mooie wandeling door ons gelopen Maart 2018:

2 Antwoorden op “Gelderland: wandelvanuit Heerde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *