Groningen: Wandelvanuit Haren – Friese Veen

Afstand 10 KM

90% onverhard

Landgoed Vosbergen en Friese Veen

30 december, op de valreep van 2018 loop ik nog een fijne route vlak onder de stad Groningen. Het landschap is afwisselend polder, bos, ven. In deze omgeving heb ik al meerdere routes gemaakt en gelopen. Deze keer vertrek ik vanaf de Meerweg, de weg die Haren met Eelde verbindt. Het eerste stuk loop ik door het mooie Friese Veen, daarna door het polderlandschap richting Landgoed De Vosbergen. Een prachtig bos met mooie statige lanen en mooie huizen waaronder, Museum De Vosbergen,  een landhuis waar zich nu een museum in bevindt met oude muziekinstrumenten. Deze route gaat ook langs Landgoed Lemferdinge en Landgoed de Duinen. Terug loop ik via het polderlandschap met zicht op de Stad Groningen. In de verte zie je de Martinitoren en de auto’s rijden op de A28. Een fijne wandeling, vlakbij de stad maar toch heerlijk buiten.

In deze omgeving liep ik al meerdere routes zie hiervoor:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Een foto impressie van deze mooie route: