Drenthe: Wandelvanuit Elp

2 mooie routes vanuit Elp. Klein plaatsje in Midden Drenthe tussen Westerbork en Schoonloo. 

Start is bij Hotel Koekoekshof in Elp .

Afstand 16 of 17 km

80% onverhard

Natuurwandeling door Boswachterij Grolloo. Bos, heide, De Tweeling en mooie vennen.

Routebeschrijving(pdf)

GPX bestand (direct)

GPX bestand (zip file)

Deze route is gecontroleerd feb 2020 en geen hindernissen

Routebeschrijving(pdf)

GPX bestand (direct)

GPX bestand (zip file)

Deze route is gecontroleerd feb 2020 en geen hindernissen

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Wandelroutes vanuit Elp

Twee mooi rondwandeling vanaf het kleine plaatsje Elp in Drenthe. Elp ligt tussen Schoonloo en Westerbork in het midden van Drenthe aan de zuidkant van boswachterij Grolloo en Schoonloo. Route 1 overlapt een klein gedeelte de wandeling die ik eerder heb gemaakt vanaf Grolloo. Ik kon het niet laten opnieuw het prachtige vlonderpad op te nemen in de route. De tweede route gaat meer richting Schoonloo, eerst door het landelijke gebied en daarna door het bos naar een prachtig heide veld met mooie vennen. Vervolgens via natuurgebied “De Tweeling” met veel heide en mooie paadjes. Via een aantal mooie vlonderpaden gaat deze route weer terug naar Elp. Beide routes gaan door of langs het Elperstroomgebied.

Foto impressie van route 1:

Een foto impressie van route 2

7 Antwoorden op “Drenthe: Wandelvanuit Elp”

 1. DianeM

  We liepen de route van 17 km en hebben erg genoten van de stilte en de prachtige afwisseling in het landschap. Wat veel en zoveel bijzondere soorten paddenstoelen onderweg! We gaan de route zeker nog vaker wandelen. In augustus, als de heide bloeit, zal het er ook prachtig zijn.
  Aandacht voor één kleine verschrijving in de routebeschrijving: aan het einde van het tweede traject, langs het heideveld, niet “Einde pad LA”, maar Einde pad RA, anders kom je weer uit, waar je langs de heide bent gaan lopen. Bedankt voor de verder excellente beschrijving!

 2. Ruud van der Zijden

  Hele mooie route, we hebben die met veel plezier gelopen. Één aandachtspuntje: op de plek waar je bij de stenen 221-222 LA het bos in gaat, is een geul gegraven en daarna is het pad op verschillende plaatsen geblokkeerd met bomen en takken. Je kunt er wel door maar het kost wat meer moeite.

 3. Femke Nijveldt

  Deze route voldoet aan de verwachtingen die we inmiddels bij de ‘Wandel vanuit’ routes hebben. Over verharde, onverharde en semie-verharde (vlinten) ondergrond en het landschap is afwisselend met uitzicht op mais, heide, bos, weilanden en langs vennen en over een ven. Onderweg komen we nog andere wandelaars tegen die de route Grolloo lopen en zich verheugen op het stuk vlonder over het water. Ook zij zijn enthousiast over de route en constateren – net als wij – dat het tempo rustig is omdat onderweg genoeg te zien valt. Verderop komen we een boswachter tegen, die ons de plannen voor een deel van dit gebied voor de komende 20 jaren vertelt. Het productiebos moet dan volledig vervangen zijn en ook een (klein) deel van deze route zal er dan aan moeten geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *