Drents Friese Wold: Op stap met de Boswachter

Afgelopen maandag, tweede pinksterdag,  check ik in bij het Buitencentrum van het Drents Friese Wold in Appelscha . Samen met nog enkele vroege vogels in de leeftijd,  12 tot 75 schat ik,  gaan we op pad voor een wandeling door dit mooie natuurgebied. Van te voren is aangegeven dat de route ongeveer 15 KM zal zijn.

Boswachter Jaap waarschuwt ons voor de teken,  vanwege het mooie weer zijn de meeste deelnemers toch in een korte broek gekomen. Bij de balie koop ik een flesje spul, dat zorgt dat de teken misschien wel op je kunnen springen, maar niet blijven plakken.  Laten we het hopen, opletten blijft het want je wilt niet ziek van worden door een tekenbeet..  De omgeving is mij niet geheel onbekend. Meerdere keren heb ik hier  leuke wandelingen gemaakt  zie hiervoor:

De wandeling is in een rustig tempo en er wordt veel verteld over de omgeving, de vogels, de bomen en planten.   Jaap vertelt over de Amerikaanse Sierkers die een plaag is voor de bossen en ook wel Bospest wordt genoemd. Wanneer je er dan op let zie je deze, toch wel mooie boom, op veel plekken de kop opsteken.  De wandeling is gevarieerd, bos, veengebieden  en we lopen langs de Meeuwenplas, deze zit vol met kikkers.  Daarna komen we op het Aekingerzand, langs de uitkijktoren en via de Grenspoel gaan we richting de koffie of thee.  Na de versnapering gaat het laatste stuk  over het Aekingerzand, waarbij we achtervolgt worden door een hele kudde kaalgeschoren schapen. Begin van de middag zijn we terug bij het bezoekerscentrum.

Het was een fijne wandeling in een mooi gebied en je wordt er nog iets wijzer van ook.

Info:

Foto impressie van deze leuke ochtend: 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *