Lanterfanten met Janneke Aekingerzand

Deze week, een weekje rust. Een beetje te druk geweest de laatste tijd. Tijd voor ontspanning, ontstressen. Wat helpt is een heerlijke wandeling. Daarom een mailtje naar Janneke, waarmee ik vaker heb gewandeld via de Wandelsite. Beide zijn we fanatieke fotografen.  Vaak lopen we achteraan bij een wandeling, omdat er zoveel moois vast is te leggen.

Afgesproken in Appelscha met de intentie om richting het Aekingerzand ( Drents Friese Wold) te wandelen. Ik had op de app Viewranger een route vastgelegd.  Na de koffie op pad. Het eerste  uur was even zoeken en hebben we een paar rondjes gedaan in het bos. Gelukkig daarna toch het juiste pad gevonden en kwamen we op het Aekingerzand.  Het weer begon met motregen, gelukkig niet lang. Hoewel de zon zich niet liet zien was het toch heerlijk wandelweer.

Wat weer een prachtige omgeving. Schapen op de heide, een zandverstuiving( kale duinen)  en een prachtige ven. Hier en daar nog een mooie paddenstoel. Genoeg om te fotograferen. Dat hebben we dan ook van harte gedaan.

Halverwege ontdekten we gele parasols en besloten om te gaan kijken of er koffie te scoren was.  Het “Eethuis Aekingerzand” was eigenlijk dicht, maar de uitbater zag ons lopen en we mochten binnenkomen. De chocolademelk met slagroom viel er heerlijk in.

Fijne dag in een mooie omgeving. Een route ga ik er nog niet van maken. Wel zijn er veel paaltjes routes te lopen in deze omgeving zowel vanuit Appelscha als vanuit het bezoekerscentrum. Echt een aanrader.

Mooie route is : Wandelroute Kale Duinen 5.5 km van Staatsbosbeheer

Onderstaand een foto impressie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *