Wandelen NP Dwingelderveld met WNN

Afgelopen maanden heb ik door persoonlijke omstandigheden weinig gewandeld en helaas geen tijd gehad om routes te maken of te bloggen.  De wandelschoenen staan te mokken in de schoenenkast en op de website heb ik weinig nieuws te melden. Komende maanden blijft het nog een beetje druk,  maar ik verwacht en hoop wat meer te wandelen en mooie routes te kunnen maken. Ideeën genoeg.

Zaterdag 1 september ging ik weer eens op pad met Facebookgroep Wandelmaatjes Noord Nederland.  Een route van 20 KM in het NP Dwingelderveld,  over het Dwingelderveld en Terhorsterzand een prachtig natuurgebied in Drenthe. De wandeling was bedacht door Janneke en Roelof was de gids voor deze dag.

Een klein groepje verzamelde zich om negen uur bij de Boslounge in Spier.  Hoewel het in het begin nog fris aanvoelde, was het lekker weer om door de natuur te struinen en al vrij snel werd het warmer en met een strakblauwe lucht was het genieten.

NP Dwingelderveld is een prachtig gebied waar je vaak kunt wandelen en elke keer weer wat nieuws ontdekt. We dwalen langs mooie vennen, die duidelijk droger waren dan een aantal maanden geleden.  De heide heeft het moeilijk door de droogte van de afgelopen maanden,  maar is toch de moeite waard om te bekijken. Ragfijne spinnenwebben versieren de heide met mooie zilveren pluizendekentjes. De door droogte getroffen heidestruiken kleuren de heide hier en daar roestbruin, dat geeft een mooi kleurenpalet. De route bevat veel mooie kronkelpaadjes.

We steken de A28 over en komen zo op het Terhorsterzand.  Hier treffen nog meer mooie vennen, heide en grazende koeien. Doordat het weinig waait zijn de vennen als spiegels zo glad en glinsteren de omliggende bomen prachtig in het stilstaande water.

Het laatste stukje terug, lopen we over het mooie vlonderpad, onderdeel van de witte paaltjes route.  Normaal staat er veel water onder de vlonders maar deze keer was het droog. De warme zomer heeft duidelijk zijn invloed gehad op de natuur.

Rond drie uur waren we terug bij de Boslounge, moe maar voldaan. Ondanks de spierpijn toch erg fijn weer een lange wandeling te maken met een groepje wandelvrienden. Onderweg troffen we nog twee wandelmaatjes die een traject van het Drenthepad liepen. Roelof en Janneke bedankt voor het gidsen deze dag, het was weer gezellig.

Foto impressie van deze mooie wandeling:

Eén antwoord op “Wandelen NP Dwingelderveld met WNN”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *