Weekendwandelingen met Facebookgroep

De initiatieven op Facebook,  om samen te wandelen in het Noorden,  zijn zo leuk dat er een tweetal groepjes zijn waar ik me graag bij aansluit om te wandelen. Afgelopen weekeinden wandelde ik een dag met beide groepjes.

Zaterdag 15 september :

Facebookgroep  Wandelen in het Noorderland.  Initiatiefneemster van deze groep is Janneke, die al een aantal jaren de leden weet te stimuleren tot leuke initiatieven.

Deze keer had Barbara een mooi wandeling bedacht vanuit haar woonplaats Nijeholtpade. Klein dorpje dichtbij Wolvega in Friesland.  Zoals van te voren aangekondigd, werd het niet alleen wandelen maar ook genieten van een heerlijke High Tea in Nijeholtpade bij de Theetuin.  Nadat we verzameld waren op de P in het dorp, lopen we voor een kop koffie naar het huis van Barbara. Daarna op pad in het natuurgebied ‘Tjonger’.  We zagen prachtige wolkenluchten boven het mooie landelijke tafereel met grazende koeien en mooie beekjes. Een aantal Friese paarden trakteerden ons op een  voorstelling en galoppeerden en lustig op los.   Nadat we nog even door de pluktuin in Oldeholtpade waren gescharreld en hier en daar een framboos hadden genuttigd,  lopen we naar de Theetuin voor de High Tea. Deze is gesitueerd in een idyllisch huisje waarbij er in de woonkamer of buiten op het terras verschillende lekkere zelfgemaakte hapjes worden geserveerd.   Erg gezellig en lekker natuurlijk. Hierna maken we nog een wandeling langs de Linde. Nijeholtpade ligt namelijk tussen de Linde en de Tjonger in.  Het was weer genieten met een gezellige groep wandelaars en een mooie omgeving.

Foto impressie van deze wandeling: 

 

Zaterdag 22 september: 

Facebookgroep Wandelmaatjes Noord-Nederland   Deze groep bestaat iets langer dan een jaar onder de bezielende leiding van Elza en Roelof.

De wandeling van deze zaterdag is bedacht door Jeroen en gaat door het bosgebied bij Gasselte. Een 10 meren tocht omdat we langs 10 mooie vennetjes en plassen lopen. De route start bij het buitencentrum van het Boomkroonpad.  We zijn met een behoorlijke groep van 14 mensen.  De route is geheel onverhard, met mooie kleine paadjes en de beloofde 10 meren.   De herfst is begonnen en daarom zijn er weer volop paddestoelen te spotten in allerlei soorten en maten. De vennetjes zijn mooi met beginnende herfsttinten en prachtig landschap. Bovenal is het gezellig zo met elkaar te lopen, te kletsen en een beetje te dollen.  De route is 20 km en onderweg stoppen we bij het ‘Nije Hemelriekje’ voor koffie of een bijzonder geserveerde mosterdsoep.  Een heerlijke gezellig dag en ’s avonds moe maar voldaan van een dag gezelligheid en buitenlucht.

Foto impressie van deze wandeling: