Drenthe: Diever 18 KM

Deze wandeling start vanaf het Informatiecentrum Diever.  Diever ligt aan de zuidkant van het Drents Friese Wold. Een uitgestrekt natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Een natuurgebied met veel variatie. U vind er bos, heide en mooie vennen.  Diever is bekend van de Shakespeare openluchtuitvoeringen.  In het centrum aan de Brink staat het Schultehuis . De wandeling volgt hier een daar een stukje van de vele, door Staatsbosbeheer uitgezette paaltjesroutes. Na 10 km is er een horeca gelegenheid “Eetcafe Hoeve aan de weg” . Let op dit is niet het gehele jaar geopend.

De wandeling gaat langs het ‘Wapserveld’, en over ‘de Hoekenbrink’ en langs het Hunebed D52.  De wandeling is voor 90% onverhard. Het is een wandeling voor de liefhebber van een echte boswandeling. In het bos bevind zich het onderduikershol. Het onderduikershol is een monument uit de Tweede Wereldoorlog. Ik heb deze wandeling op de eerste herfstdag gelopen en daarbij vele paddenstoelen gespot.

Download hier :

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van deze mooie wandeling

4 Reacties op “Drenthe: Diever 18 KM”

 1. Anne en bontje Kramer

  Hallo Janny,
  Wij hebben genoten van de rondwandeling vanuit Diever. De route was uitstekend beschreven en toch zijn wij in het laatste deel fout gelopen. Er werd aangegeven, dat je achter de camping langs moest lopen en dan op een kruising rechtdoor en de volgende kruising rechtsaf. Wij veronderstelden, dat na de laatste vakantiebungalow de genoemde kruising waar je rechtdoor moest werd beschreven, maar dit bleek niet het geval en dus kwamen wij bij de volgende kruising uit op een weg, die wij naar links moesten volgen om weer op de route te komen. Hieruit kon ik concluderen, dat wij een kruising te vroeg zijn afgeslagen. Maar nogmaals het was een prachtige wandeling.
  Met vriendelijke groet,
  Anne Kramer.

  Reageren
  • Jako_1805 Auteur van dit bericht:

   Hoi Anne

   Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad een mooi gebied. Ik zal nog even naar de omschrijving kijken.
   Ik ben bezig om alle wandelroutes te voorzien van hier en daar kleine trajectkaartjes. Zal dat bij deze ook bekijken.

   Nog veel wandelplezier.
   Janny

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *