Drenthe: Wandelvanuit Diever

Deze route is tijdelijk niet beschikbaar ivm doorvoeren van enkele wijzigingen.

Afstand 18 KM

80% onverhard

Drents Friese Wold, Onderduikershol. Bos en heide wandeling. Hunebed D52

Deze wandeling start vanaf het Informatiecentrum Diever.  Diever ligt aan de zuidkant van het Drents Friese Wold. Een uitgestrekt natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Een natuurgebied met veel variatie zoals bos, heide en mooie vennen.  Diever is bekend van de Shakespeare openluchtuitvoeringen.  In het centrum aan de Brink staat het Schultehuis . De wandeling volgt hier een daar een stukje, van de vele door Staatsbosbeheer uitgezette paaltjesroutes. Na 10 km is er een horeca gelegenheid “Eetcafe Hoeve aan de weg” .  ( zie voor openingstijden hun website)

De wandeling gaat langs het ‘Wapserveld’, en over ‘de Hoekenbrink’ en langs het Hunebed D52.  De wandeling is voor 80% onverhard. Het is een wandeling voor de liefhebber van een echte boswandeling. In het bos is het onderduikershol een monument uit de Tweede Wereldoorlog. Deze wandeling heb ik op de eerste herfstdag in 2015 gelopen en daarbij vele paddenstoelen gespot.

Foto impressie van deze mooie wandeling door mij gelopen in 2015 in de herfst.

6 Antwoorden op “Drenthe: Wandelvanuit Diever”

 1. Iris

  Ontzettend mooi gebied en leuke route. We zijn een aantal keren van de route afgeweken omdat we wat leuks zagen, maar deze route is prachtig. Moeite waard!

 2. Anne en bontje Kramer

  Hallo Janny,
  Wij hebben genoten van de rondwandeling vanuit Diever. De route was uitstekend beschreven en toch zijn wij in het laatste deel fout gelopen. Er werd aangegeven, dat je achter de camping langs moest lopen en dan op een kruising rechtdoor en de volgende kruising rechtsaf. Wij veronderstelden, dat na de laatste vakantiebungalow de genoemde kruising waar je rechtdoor moest werd beschreven, maar dit bleek niet het geval en dus kwamen wij bij de volgende kruising uit op een weg, die wij naar links moesten volgen om weer op de route te komen. Hieruit kon ik concluderen, dat wij een kruising te vroeg zijn afgeslagen. Maar nogmaals het was een prachtige wandeling.
  Met vriendelijke groet,
  Anne Kramer.

  • Jako_1805 Bericht auteur

   Hoi Anne

   Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad een mooi gebied. Ik zal nog even naar de omschrijving kijken.
   Ik ben bezig om alle wandelroutes te voorzien van hier en daar kleine trajectkaartjes. Zal dat bij deze ook bekijken.

   Nog veel wandelplezier.
   Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *