Wandelen in Schoorl 2022

Afgelopen week hebben we een weekje vakantie, en daarom een fijn vakantiehuis gehuurd tussen Schoorl en Bergen. We zijn al meerdere keren in deze omgeving geweest, maar het verveeld nooit, er is veel te zien en te beleven. De fietsen meegenomen, maar het waait fors en ook met ondersteuning is het zwaar fietsen. Daarom besluiten we om wat meer te wandelen. We maken twee hele fijne wandelingen langs het strand en door het bos- en duingebied bij Schoorl. Verder maken we nog een korte strand- en duinwandeling vanuit Egmond aan Zee. Op donderdag is storm Dudley actief, gelukkig is het schitterend weer met een strakblauwe lucht, heerlijk om uit te waaien op het strand en in de duinen. Het wandelen in het duingebied is redelijk pittig, de paden zijn mul door het zand en het is veel stijgen en weer dalen over de duintoppen.

We kiezen voor de knooppunten routes. Met de routeplanner van Wandelnet Noord-Holland is het gemakkelijk om wandelroutes te plannen. In het bos- en duingebied bij Schoorl staan de routes ook heel erg goed aangegeven.

Onderstaand de pdf en gpx bestanden van de door ons gelopen routes, met behulp van de routeplanner. Het is ook eenvoudig om zelf de routes te plannen.

Rondwandeling van 9,3 km.

Start vanuit Schoorl bij de Klimduin.

Deze wandeling is grotendeels een boswandeling, met wat klimmen en dalen. Bij de start is er horeca.

Download onderstaand knooppunten route:

Foto impressie van rondwandeling Schoorl 9,3 km:

Rondwandeling van 12,07 km

Start bij P van Hargen aan Zee of Bezoekerscentrum bij Schoorl

Deze wandeling lopen we tijdens storm Dudley 17-02-2021. Een heerlijk wandeling. Wij zijn gestart vanaf de P bij Hargen aan Zee en komen halverwege bij het Bezoekerscentrum IJgenweis bij Schoorl. Na een fijne lunch gaan we verder voor het 2e gedeelte. Aan strand staat een straffe wind. De wandeling is pittig vanwege het mulle zand en klimmen en dalen. Horeca is er halverwege en aan het begin en einde.

Download onderstaand knooppunten route:

Foto impressie van rondwandeling Schoorl 12,07 km:

Wandeling vanuit Egmond aan Zee

Rondwandeling van 12,3 km

Deze week hebben we ook nog een fijne strand en duinwandeling gemaakt vanuit Egmond aan Zee.

We starten in het centrum, aan de boulevard en lopen naar het zuiden tot paal 35. Hier gaan we de duinen in en lopen LA, over het pad door de duinen weer terug naar Egmond aan Zee. Horeca is er in Egmond aan Zee.

Download onderstaand de gpx route:

Foto impressie van wandeling Egmond aan Zee 12,3 km,

Zie ook mijn eerdere blogs over wandelen in Schoorl

Leuke websites om te raadplegen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *