Wandelroute Drents Landschap – Roderwolde-Leekstermeer

Afgelopen weken piepte en kraakte het op mij borst. Mijn longen, altijd mijn zwakke punt, waren flink ontstoken. Gelukkig gaat het weer wat beter en heb ik afgelopen zaterdag met een aantal wandelmaatjes een hele fijne wandeling gemaakt. Start in Roderwolde in de Kop van Drenthe.

Roderwolde een klein dorpje onder de rook van Groningen. De wandeling start bij de Molen Woldzigt uit 1852. Deze molen bepaald samen met de Jacobskerk uit 1831 en het mooie haventje, het beeld van dit leuke dorp.

We starten rond half tien, het beloofd een mooie ochtend met zon te worden. Het is echter nog wel glad en dat merken we op de verharde weg, waar het goed uitkijken is om niet uit te glijden. Gelukkig komen we snel op de onverharde de dijken van de Onlanden en lopen richting Sandebuur. Wij lopen grotendeels de route van het Drents Landschap maar dan andersom en hier een daar heb ik er een andere invulling aan gegeven.

Bij Sandebuur, vlakbij het Oer monument, hebben we een rustpauze. Ondanks natte voeten, is het genieten van deze mooie zaterdag en heerlijk om weer op pad te zijn. Later kom ik er achter dat er grote scheuren in mijn schoenen zitten, die de natte voeten veroorzaken. Tijd voor een paar nieuwe.

Na Sandebuur lopen we richting Leekstermeer. Bij het bankje is er een schitterend uitzicht over het meer. Daarna terug richting Roderwolde, waarbij we de route door het Kleibosch ook nog even meenemen. Het is een prachtig stukje, maar wel heel erg modderig. Uitkijken om niet uit te glijden.

Rond de middag zijn we weer bij de auto. Behoorlijk smerig maar voldaan. De eerste 12 km van 2022 staat genoteerd. Blij dat dit weer kan.

Onderstaand GPX bestand van de door ons gelopen route en de route van Drents Landschap:

Rondje Onlanden – Leekstermeer en Kleibosch – klik hier voor Route Drents Landschap

GPX (direct) van de route door ons gelopen 08-01-2022 – GPX bestand direct rondje Onlanden – Leekstermeer

GPX (Zip) van de route door ons gelopen 08-01-2022 – GPX bestand zip file rondje Onlanden-Leekstermeer

Foto impressie van deze leuke wandelroute:

Eén antwoord op “Wandelroute Drents Landschap – Roderwolde-Leekstermeer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *