Wandelen in Schoorl 2018

We zijn een lang weekend in Schoorl. Ons huis ligt aan de rand van de Schoorlse duinen. We zijn hier al een aantal keren geweest. Telkens ontdekken we nieuwe paadjes, routes om te wandelen.

Hoewel ik een strandwandeling heerlijk vind, is het toch leuker om dit af te wisselen met bos, duinen en heide. Dat heb je hier in overvloed.  Meestal verzin ik zelf routes,  maar dit weekend doen we gemakkelijk en kiezen een bewegwijzerde pijltjes route.

Op onze eerste dag, treffen we het met heerlijke blauwe luchten en weinig wind. We maken een strandwandeling vanaf het Informatiecentrum in Petten.   De afgelopen jaren is hier een nieuw stukje Nederland ontstaan.  We volgen dit al een aantal jaren en zien nu dat het is afgerond. Zie ook mijn eerdere blog:

Einde van de middag brengen we een bezoek aan het gezellige Bergen. Veel horeca, leuke winkeltjes en natuurlijk de prachtige Ruïnekerk in het centrum. Met alle verlichting een gezellige sfeer.

Zaterdag gaan we op pad met rugzak en camera voor een heerlijke wandeling. De Schoorlse Duinen zijn voorzien van mooie routes van het Wandelnetwerk. De meeste routes zijn gekoppeld aan een thema maar zijn ook afzonderlijk aan elkaar te koppelen. Dat biedt dus uitgebreide mogelijkheden om het gebied te voet te verkennen.  Hou er rekening mee, dat het zwaarder lopen is dan normaal gesproken in het bos. Dat komt enerzijds door verschil in hoogte maar ook door de paden met het losse zand. We kiezen voor de stuifzandoute tot aan Schoorl aan Zee en gaan dan terug via de blauwe route, de Noordzeeroute. Helaas de beloofde blauwe luchten laten het afweten, in plaats daarvan was het koud en guur, maar gelukkig wel droog. Ondanks het koude weer maken we een fijne wandeling.

Vandaag willen we nog even naar Haarlem en dan zit het er weer op.

Kleine impressie van ons weekend Schoorl 2018:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *