Nieuwe wandelroutes verkennen

Twee heerlijke wandelzondagen op pad om nieuwe routes te verkennen.

Zondag 5 juli 2020

Vorige week zondag struin ik, na de regen, in mijn uppie door het Drents Friese Wold. Start Smilde bij het belevingpad en daarna door de bossen en over prachtige velden naar Oude Willem. Het vingerhoedskruid tiert nog welig in de bossen en geeft de paden een vrolijke omlijsting. Na de koffie, loop ik langs het heide gebied hoekenbrink en vanaf daar terug richting startpunt. Helaas is het laatste gedeelte een lang recht stuk pad, waar ik nauwelijks links of rechts kan omdat de paden zijn afgesloten. Ik vind het een ergernis dat er zoveel paden onbegaanbaar worden gemaakt in onze natuurgebieden. Binnenkort nog maar eens een dagje dwalen om wat alternatieven te bedenken voor deze route, want mooi is het zeker vooral met de mooie Hollandse luchten. Wordt vervolgd …..

Foto impressie van deze dag Drents Friese Wold.

Zondag 12 juli 2020

Deze zondag spreek ik weer met Janneke af om vanuit Oudemirdum nog meer paadjes te verkennen in Gaasterland. Het wordt een prachtige wandeldag met heerlijk weer plus schitterende wolkenluchten. Mooie kleine struinpaadjes in de bosgebieden Lycklemabos, Bremer Wildernis en het Star Numan Bos ten Oosten van Oudemirdum. Jammer genoeg wel veel steekvliegen, maar dat mag de pret niet drukken. We genieten met volle teugen van alle moois en proberen iedere vlinder die we zien te fotograferen. Helaas willen ze niet altijd mooi poseren voor onze camera’s.

Dit is de tweede keer dat we hier samen op pad zijn. Genoeg materiaal voor enkele leuke routes voor de website, komende week hoop deze klaar te hebben. Zie ook de blog:

Wandelvanuit in Gaasterland

Foto impressie van de 2e wandeldag in Gaasterland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *