Wandelvanuit Dwingelderveld

Afgelopen zondag weer samen met Ria op pad. Deze keer in haar achtertuin, het prachtige Dwingelderveld, dit is één van de drie nationale parken in Drenthe.

Na de koffie met krentenbol gaan we op pad. In het weiland zien we drie hazen tikkertje, of verstoppertje spelen. We lopen langs de slootkant richting het Dwingelderveld. Via een klein paadje langs een stroompje, met vlonders, bruggetjes komen we aan de rand van de heide. Een stukje verder weet Ria nog een een mooi pad over de heide, maar helaas is het afgesloten door Natuurmonumenten, omdat er diverse schapen zijn doodgebeten door loslopende honden. Het alternatieve pad blijkt na 5 minuten lopen ook afgesloten met schrikdraad. Als ware ‘Houdini’s’ weten we hier onderdoor te komen om onze route te vervolgen.

Ria weet mooie struinpaadjes te bedenken en we komen maar weinig mensen tegen. Het laatste stuk lopen we langs een goudgeel korenveld met prachtige blauwe korenbloemen en daarachter een veld met bloeiende veldbloemen. Via, de bijna niet te herkennen, ijsbaan lopen we het dorp Ansen weer in. Onderweg treffen we vandaag veel beesten, waaronder geschoren Drentse heideschapen, bijzondere geiten en fotogenieke koeien, die maar al te graag poseren voor onze camera’s. Bij een bijna droog vennetje spotten we nog zonnedauw.

Met maar één buitje en een prettige wandeltemperatuur is het weer een heerlijke wandeldag. Ik heb genoeg inspiratie opgedaan voor een nieuwe route, met dank aan wandelgids Ria.

Leuke websites om te bezoeken:

Een foto impressie van deze fijne wandeldag 28-06-2020 op het Dwingelderveld.