Wandelvanuit Havelte

Vandaag een dag vrij om te wandelen met Ria in Havelte. Hoewel ik diverse wandelingen heb gemaakt in de omgeving van Havelte, heb ik nog geen route uitgewerkt voor de website. Omgeving Havelte is een prachtig wandelgebied, waar je uren kunt dwalen. Bekende punten zijn de 2 mooie hunebedden bij de Havelterberg en het Holtingerveld en het Uffelter BInnenveld.

Uffelter Binnenveld

Na een lekkere kop cappucino vertrekken we vanmorgen vanaf Hotel Ludiek via het domineespaadje richting het Uffelter Binnenveld. Daar treffen we enkele Schotse Hooglanders die niet erg gediend zijn van ons bezoek. Hierna lopen we voorbij de golfbaan, over een paar heerlijke struinpaadjes, richting het Holtingerveld.

Hunebedden Havelte en Holtingerveld

De heidevelden staan hier en daar al in bloei. We struinen verder langs enkele grafheuvels en komen zo op de open vlaktes van het Holtingerveld met wat meer grote paden. Niet echt ons ding en daarom gauw verder richting de Holterberg. Ria weet nog een mooi pad langs de Genieput, vanaf hier gaan we naar de Hunebedden en klimmen omhoog naar de Holterberg om te genieten van een prachtig vergezicht over de heide.

We lopen langs kleine paadjes terug en komen tot onze verrassing voorbij een mooie klein heideveldje met bloeiende heide.

We sluiten af met een drankje, op het terras van Hotel Ludiek, met uitzicht op velden vol met bloeiende bloemen. Heerlijke dag vandaag met erg fijn wandelweer en prachtige Hollandse wolkenluchten.

De route is ongeveer 17 km en komt binnenkort beschikbaar via de website.

Bewegwijzerde route Uffelter Binnenveld

Een foto-impressie van deze wandeldag in Havelte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *