Wandelvanuit: dwalen in de bossen van Hooghalen.

Vandaag eindelijk weer op pad voor een heerlijke wandelroute. Een luie vakantie en meerdere gezellige andere verplichtingen ontnamen mij de tijd om lekker op pad te gaan en de wandelschoenen aan te trekken.

Afgesproken met wandelmaatje Ria, van de blog – Ria wandelt van hot naar her -. Ik heb een route bedacht vanaf de P van het kamp Westerbork. Het is niet de eerste keer dat ik hier wandel. Op de website staat al een route van 11 km rondom het kamp Westerbork : Drenthe: Wandelvanuit Herinneringskamp Westerbork. Deze keer heb ik een route bedacht die gaat over het Heuvingerzand, daarna door de boswachterij Hooghalen passeren we de radiotelescopen en het kamp Westerbork. Het laatste stuk gaat over het Groote Zand.

We starten met donkere dreigende luchten waar zo af en toe een klein buitje uitvalt. Het is nat in het bos en er zijn natuurlijk heel veel mooie paddenstoelen. We lopen langs het pad met palen, waarop staat hoeveel mensen, op een bepaalde datum naar welk kamp zijn vertrokken vanuit het Kamp Westerbork. Indrukwekkend om dit te beseffen. Het kamp passeren we zonder het verder te bezoeken. We zien veel vennen en heide die al prachtig oranje kleurt. Tijdens het laatste stuk over het Groote Zand laat de zon zich nog even zien en dan is het genieten van de schitterende wolkenluchten.

Na zoveel weken niets doen, is het heerlijk een lekkere route te lopen. Helaas neemt de conditie af merk ik aan de stijve spieren.

De route is bijna 17 km en binnenkort werk ik hem uit voor de website.

Onderstaand een foto impressie van de wandeling van vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *