Wandelvanuit in Gaasterland

De leukste vrije dag is een spontane vrije dag. Eentje die je niet hebt gepland maar die er zomaar is. Gisteren was voor mij zo’n dag die ik gelijk vul met heerlijke wandelplannen in het mooie Friese Gaasterland. Start Oudemirdum.

Samen met wandelmaatje Janneke op stap. Het was al bijna 2 jaar geleden dat we samen hebben gewandeld. Wat gaat de tijd snel. Omdat we allebei een beetje phpd(pijntje hier, pijntje daar) hebben, maken we er een relaxte dag van. We starten met koffie en gebak op het terras in het gezellige Oudemirdum. Daarna camera’s in aanslag en op pad.

Al snel zijn we bij het eerste fotoplekje en knippen we raak. Het leuke bruggetje, de waterlelie’s en zelfs, de bijna uitgebloeide rododendron krijgt onze aandacht. Daarna lopen we verder richting Wyldemerk, dit is een zandgat met prachtige natuur rondom, met als hoogtepunt het Libellenreservaat. Het is drukkend warm en het lijkt alsof we lopen in een tropische kas. Gelukkig blijft het droog en nemen we alle tijd in het Libellenreservaat om de nodige mooie foto’s te maken. Het is genieten van de Blaaskaken, die in de poeltjes luid van zich laten horen. Er lopen kleine slingerende paadjes langs de vele vennetjes, waardoor het lijkt alsof we in de wereld van Game of Thrones ronddwalen. Als we bijna alles op de camera hebben vastgelegd lopen we verder door het bos, langs de golfbaan en komen dan voorbij Landgoed Kippenburgh.

Hier, in het Star Numanbos, weet Janneke nog wel een aantal mooie paadjes. Slingerende paadjes door het bos waarbij de bodem bedekt is met varens. Het lijkt, alsof elk moment, de elfjes, kabouters en misschien wel Catweazle tevoorschijn kan komen. We vermaken ons best, ondanks de vele steekvliegen en het warme drukkende weer, maar smachten ondertussen naar een heerlijk drankje op terras. Terug in Oudemirdum genieten we nog even na op het terras met een lekker drankje en bestellen er een paar heuse ‘heertjes’ bij.

Prachtige dag, vanuit het gezellige Oudemirdum in Gaasterland. Deze wandeling probeer ik uit te werken tot één of meerdere routes. Binnenkort nog maar eens een keer struinen hier. Ondanks dat ik hier al vaak ben geweest valt er nog veel te ontdekken.

Een foto impressie van deze heerlijke wandeling juni 2020

2 Antwoorden op “Wandelvanuit in Gaasterland”

  1. Gerda Jaarsma

    Ik krijg helaas een melding, dat de gedownloade gpx-bestanden geen routes bevatten. Ik gebruik het programma GPS Track Editor hiervoor.
    Waar kan dit aan liggen / Hoe is dit eventueel op te lossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *