Drenthe: Wolvenspoor Schoonloo

Vandaag liep ik met mijn partner, een bewegwijzerde route van 5 km, de nieuwe route Wolvenspoor vlakbij Schoonloo.

Het was er druk deze ochtend. De P was vol en in de berm stonden diverse auto’s geparkeerd. Veel gezinnen met kinderen die de kou trotseerden en met elkaar op zoek gingen naar de wolvenpoten die deze route markeren. Het is een afwisselende route die deels via kronkelpaadjes door het bos gaat. Deze route is niet geschikt voor wandelwagens, want er liggen her en der bomen over de paadjes om over heen te klimmen.

Halverwege gaat de route door het natuurgebied ‘de Tweeling’. Hier grazen runderen, maar wij hebben ze niet gezien vandaag. Het natuurgebied ‘de Tweeling’ is een schitterend heide gebied waar deze route een klein stukje doorheen gaat. We passeren en fijn bankje waar het heerlijk toeven is met uitzicht op de ven. Via diverse vlonderpaden en langs slootjes met smalle blubberige paadjes komen we weer bij het beginpunt.

We hebben 4.5 km gelopen, een fijne wandeling voor een zondagochtend. Hoewel de wandeling goed te doen is voor kinderen, miste ik wel wat extra avontuur en info voor hun. De naam Wolvenspoor doet wel vermoeden dat deze wandeling zich op deze doelgroep richt.

Voor meer informatie: bezoek dan de website van Staatsbosbeheer

Wandelvanuit routes die ook langs gedeeltes van deze route komen zijn:

Onderstaande een foto impressie van deze wandelroute gelopen januari 2021 op een koude zondagochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *