Winterwandelen

Week 3 2017:

Wat heb ik genoten afgelopen week van de winter. Op de diverse Facebook groepen kwamen prachtige foto’s voorbij van winterse landschappen. Er waren heel veel mensen aan het wandelen geslagen. Zelf kon ik ook niet binnen blijven zitten. Ondanks dat het nog piept en kraakt in mijn borstkas heb ik toch nog redelijk wat gelopen en veel foto’s gemaakt deze week.

Balloërveld:

Maandag besloot ik een klein stukje over het Balloërveld te dwalen.  Omdat dit een opwelling was, had ik mijn wandelschoenen gemakshalve maar thuis gelaten. Geen goed plan. Glibberend wist ik bijna 5 km af te leggen op mijn laarzen. Het was genieten van de strakblauwe lucht en het beetje sneeuw, hier en daar een prachtige boom en het weidse uitzicht over het veld. De toren van Rolde was in de verte zichtbaar. Voldaan thuis zocht ik de mooiste foto’s uit.

Haren Sassenheim:

Woensdag had ik een afspraak in Haren, daarna vertrok ik vanaf ‘Paviljoen Sassenheim’ voor een heerlijk ommetje natuurgebied Sassenheim en het oude Quintusbos. Vlak onder de stad Groningen, langs de A28 ligt een prachtig natuurgebied. Het Paviljoen is een mooi plekje om te starten en te genieten van een kop koffie of cappucino. In oktober had ik hier al eerder gewandeld. Toen waren er prachtige herfstkleuren.  Het landschap was nu wit gekleurd.  De bomen hadden zilveren takken en staken prachtig af tegen de lucht, waar soms een zonnetje doorheen dreigde te komen. Ik heb heel veel foto’s genomen van dit mooi landschap, zo vaak zie je dit niet ‘ruige rijp’.  Inmiddels heb ik deze wandeling uitgewerkt als een kort ommetje voor de site.  Mijn bedoeling is om hier een lange wandelroute van uit te werken in combinatie met landgoed Vosbergen in Eelde.  Dat zit nog in de planning.

  • Ommetje Haren 6 KM

Steenwijkerwold:

Zondag wilde mijn partner wel mee te wandelen. Hij begint het wandelen steeds leuker te vinden. We besloten om op verkenningstocht te gaan in de buurt van Steenwijk. Voor het komend seizoen hebben we een plekje gereserveerd, in het kleine plaatsje Basse,  op camping ‘natuurdomein de Landerije’.  Het leek ons leuk om hier alvast rond te struinen. Met Viewranger werkte ik een route uit en zo vertrokken wij rond 12 uur vanaf Steenwijkerwold. De wandeling ging grotendeels langs landerijen, het heideveld, en kleine stukjes bos. Het was een prachtige dag, strakblauwe lucht en niet te koud. De omgeving kent nog veel historie van de ‘Maatschappij van Weldadigheid’.  We kwamen langs een vreemd pand verscholen in het bos. Het was niet toegankelijk voor bezoekers. Op de muur stond  ‘je maintiendrai’ met het wapen van Nederland. Het intrigeerde. Thuis zochten we het op en het bleek de kunstbunker van Paasloo te zijn. Deze is gebouwd in de tweede wereldoorlog. Hierin zijn diverse kunstschatten opgeslagen. Dat is nu het leuke van wandelen, je komt langs onverwachte plekken.  We keken nog even bij de camping maar deze was helaas gesloten.  Het is een leuke verrassende omgeving. Heerlijk om hier komend seizoen nog veel meer te verkennen.  We hebben er zin in. Dit heet voorpret. We sloten af met koffie en appeltaart in Ossenzijl. We wandelden 11 KM en de wandeling werk ik binnenkort uit voor de website.

Onderstaand de foto impressies van deze mooie wandelweek.

Foto impressie Balloërveld:
Foto impressie Haren:
Foto impressie Steenwijkerwold:

Ik kan deze week weer 26 KM bijtellen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *