Valse start

Na een heerlijke laatste wandelweek van 2016 begon 2017 met een valse start. Het hoesten en de keelpijn begon op oudejaarsdag en zette zich helaas door met koorts en nog veel meer verkouden en hoesten. Code oranje, net als half  Nederland geloof ik. Helaas gaat het bij mij nooit vanzelf over. Na anderhalve week zwaar hoesten, voelden mijn ribben, alsof ik elke nacht een stevige bokspartij had gehouden. Gelukkig heb ik huisarts Jan, die luisterde een keer met zijn stethoscoop naar alle narigheid en schreef wat paardenmiddelen voor.  Week 2-2017 gaat het een beetje beter. Ik begin met een wandelingetje naar het winkelcentrum dan naar de stad en nog een rondje Kampsheide.  Zakdoeken mee, want alles komt zo lekker los in de buitenlucht. U kent dat wel.

Vandaag ga ik verder met het verkennen van een route die ik wil maken vanuit Veenhuizen over en langs het Fochteloërveen. Als ik even na 11 uur wegrijd uit Assen schijnt eerst de zon. Echter net buiten Assen wordt het donker en begint het hevig te sneeuwen. Je rijdt dan vlak langs het water en ik vroeg me af,  waar ben ik aan begonnen? Het was nu niet de bedoeling om de vaart in te glibberen. Gelukkig gaat het goed en bereik in ongeschonden Veenhuizen. Daar check ik nog een keer buienradar, maar het lijkt erop dat het straks droog wordt. Daarom tuf ik rustig door naar het informatiecentrum van het Fochteloërveen.  De verkenning  verdeel ik in twee stukken. De eerste 8 km loop ik een rondje vanaf het informatiecentrum Fochteloërveen, daarna rijd ik naar Veenhuizen om nog een rondje van bijna 4 km te wandelen. Het gaat beter, nog steeds rochelt, piept, en kraakt het in mijn borstkas maar het ergste is weer geweest denk ik.  De kop is er af voor de challenge 1000 KM in 2017. Ik sluit af met een welverdiende cappucino bij ‘Koffielust’.

De teller staat op 22 km.  Ik hou dat bij door de tracks op te nemen met Viewranger op mijn mobiele telefoon en daarna zet ik de standen per week in een excellijstje.

Ik denk dat ik komende de week de gehele route uitwerk voor de website. Het is een prachtig natuurgebied om doorheen te lopen. Er zijn echter niet veel wandelpaden, omdat een groot gedeelte natuurgebied is. De paden die er zijn moet je delen met ander recreatieverkeer. Ik vermoed dat het op drukke dagen wel even uitkijken is en rekening houden met de fietsers en auto’s hier een daar. Maar de mooie natuur maakt veel goed. En als er dan een beetje sneeuw ligt geeft het nog wat extra glans.

Fotoimpressie van mijn wandelweek:

Rondje Kampsheide:
Rondje Fochtloërveen:
Rondje Veenhuizen:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *