Friesland: wandelvanuit Katlijk

Afstand 12 + 5 km

85% onverhard

Eco-Kathedraal Mildam; heide; mooie bospaadjes

Download:

Routebeschrijving(pdf)

GPX bestand(direct)

GPX bestand (zip file)

Melding maart 2021. Deze route gaat over een kleine stenen brug over de sloot richting de Ecokathedraal. Bij erg nat weer kan zijn, dat het water te hoog staat om hier over heen te gaan. U kunt dan doorlopen. Einde pad LA en dan op de verharde weg weer LA. U komt dan ook bij de Ecokathedraal.

Prachtige wandeling in het natuurgebied Ketliker Skar en Ketliker heide vlak onder Heerenveen in Friesland. Het gebied wordt grotendeels beheerd door het Fryske Gae.

Deze wandeling bestaat uit 2 gedeeltes die u tegelijk of afzonderlijk kunt wandelen. De wandeling van 12 km gaat via mooie bospaadjes, over landerijen richting Mildam. Deze route gaat langs de Eco-Kathedraal van Louis Le Roy. Een bijzondere tuin, met restbouwmaterialen die gestapeld zijn in allerlei vormen. Een verrassende ervaring om hier eens rond te dwalen.

Daarna gaat de wandeling verder richting Oranjewoud. Via een omhaal in dit prachtige bos gaat de route terug naar Katlijk. Hier komt de wandeling langs de Thomaskerk in het dorp Katlijk. Vanaf hier verder door het bos en langs de Ketliker heide. Onderweg kunt u misschien thee of koffie drinken bij theetuin ‘Liefhebberij de Hooiberg‘ mits geopend. In Katlijk is er horeca, mits geopend ‘Restaurant Smuk‘.

Het 2e deel van de route gaat geheel door het natuurgebied ‘Ketliker Skar’ . U wandelt door een verrassend en gevarieerd landschap. Misschien spot u nog damherten. Deze wandeling gaat tot de uitkijktoren ‘Tsongertoer’ en daarna weer terug naar de auto. Onderweg passeert u een veld waar in de WOII voedsel en wapens zijn gedropt voor het verzet.

Leuke website om te raadplegen voordat u gaat wandelen:

Zie ook mijn blog over deze wandeling: Friesland Katlijk-Mildam

Overzicht van alle Wandelvanuit wandelingen in Friesland: Wandelen in Friesland

Foto impressie van deze wandeling februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *