Wandelroute Kniphorstbosch Anloo

Afgelopen zondag was het heerlijk wandelweer. Ik besluit om te gaan wandelen en ga op weg naar Anloo. Door een vervelenede, steeds terugkerende slijmbeursontsteking in mijn heup, gaat het wandelen niet echt lekker dit jaar.

In Anloo parkeer ik mijn auto in het centrum bij de P Homanshof . Vanaf hier zijn er 2 mooie bewegwijzerde wandelroutes, één van 11 km door het Drentse Aa gebied en een en een wandeling van 9 km Strubben-Kniphorstbosch. De laatste is gemarkeerd met gele paaltjes en lijkt mij een fijne afstand deze keer.

Tegen 13.00 start ik, met een klein zonnetje. .Het is heerlijk om weer eens te wandelen en de geur van het bos op te snuiven.

Het eerste deel van de route, gaat klein stukje door het dorp, langs de begraafplaats en een open veld naar het bos. Hier zijn slingerende paadjes en een gevarieerd landschap. Daarna gaat de route verder over de heide en begrazingsgebied, dit stuk is niet toegankelijk voor honden. Het tweede deel gaat vlak langs de N34 en dat is goed te horen helaas. Vanaf hier zijn het grotere paden en is het minder gevarieerd. Het laatste deel gaat gelukkig weer over een mooi klein stukje heide. Onderweg zijn er diverse grafheuvels, het kniphorstbosch is gebied met veel archeologische monumenten..

De route komt langs hunebed D7 en langs hunebed D8.

Het wandelen gaat prima, ik neem ruim de tijd om te genieten van de omgeving en rust hier en daar op enkele mooie bankjes. De heup houdt zich goed en dat biedt perspectief voor de toekomst. Opgelucht rijd ik weer naar huis.

Meer info over deze bewegwijzerde wandelroute van het Staatsbosbeheer:

Zie voor meer wandelvanuit routes is deze omgeving:

Foto’s van deze mooie wandelroute:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *