Wandelroute Doldersummer veld

Onlangs een dagje vrij genomen en vroeg op pad. Ik wilde een eigen route wandelen vanuit Doldersum in het Drents Friese Wold. Echter, gelijk vanaf de start, mijn plannen aangepast en heerlijk ontspannen de bewegwijzerde route, van 7 km, van het Drents Landschap gelopen.

Ik ben gestart vanaf de Schaapskooi bij Doldersum. Daar is een heel fijn informatiepunt. De route is geheel onverhard en je loopt gelijk over de heide. Op de heide is een monument van WOII, ter nagedachtenis aan enkele jonge mensen, die uit het werkkamp in Vledder zijn ontsnapt. Later toch gevonden en door de Gestapo zijn gefusilleerd op het Doldersummer veld.

Hierna maak je de oversteek over het grote veld, hoewel dit een lang stuk rechtdoor lopen is langs het fietspad, heb je een prachtig overzicht over de heide. Helaas wordt de heide ook hier aangevallen door de vele grassoorten. In de verte staan de Schotse Hooglanders bij een ven.

Na een klein stukje door het bos, kom je opnieuw langs het veld en bij een uitkijktoren. Helaas was de dag dat ik heb gelopen, de beloofde zon en heldere lucht verdwenen achter dikke wolken.

Toch vond ik het een hele fijne wandeling die je ontspannen kunt lopen via de paarse palen van het Drents landschap.

Foto impressie van deze wandeling gelopen Augustus 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *