Wandeling Zorgvlied Drents Friese Wold

Afgelopen vrijdag was het prachtig herfstweer, blauwe lucht, lekkere temperatuur. De wandelschoenen staan te glunderen in de gang. Helaas net ziek geweest, dus nog niet veel energie om een heel eind te lopen, daarom kiezen we voor een bewegwijzerde wandeling in het Drents Friese Wold.

Dat viel niet tegen. We parkeren onze auto in het centrum, bij de kerk, in Zorgvlied. Vanaf hier starten meerdere gemarkeerde routes. Wij kiezen voor de Lange Poelwandeling van 7 km.

Al snel struinen we over kleine bospaadjes en langs de weilanden. De herfstkleuren zijn prachtig en de wandeling is gelukkig veel onverhard en afwisselend door het bos en langs open veld en heide. we passeren enkele grote grazers, maar zijn blij dat ze achter het schrikdraad staan, ze zien er zeer indrukwekkend uit.

Vanuit Zorgvlied zijn meerdere bewegwijzerde wandelingen met elkaar te combineren, wanneer je een langere route wilt lopen.

Foto impressie van deze leuke wandelroute van 7 km

4 Antwoorden op “Wandeling Zorgvlied Drents Friese Wold”

  1. Annet

    Naar aanleiding van deze vlog hebben wij gisteren de bos en venwandeling gelopen. Een prachtige, afwisselende route. De oranje paaltjes waren niet overal even duidelijk aanwezig. Ik verwacht dat ze deze ook nog gaan vervangen door bordjes. Maar hoe dan ook een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *