Wandeling Echten Drenthe

Gisteren 2 december ging ik,  opnieuw op pad met Janneke om een nieuwe route te verkennen. We vertrokken tegenover het “Huis te Echten” in Echten Drenthe,  een havezate, tegenwoordig in gebruik door de st. Visio voor visueel- en verstandelijk gehandicapten. Camera’s mee en lopen maar. Het was prima wandelweer geen regen, maar helaas kregen we de zon ook niet te zien.

Allereerst een rondje door de tuin van  het huis. Een belevingspad met allerlei voorwerpen. Erg leuk om te zien wat hier tot stand komt. Daarna tijd voor koffie met heerlijke Apfelstrudel en vanillesaus bij  Restaurant “Boszicht” in Echten.  Hierna op naar de Boswachterij Ruinen voor het echte wandelwerk.  Wandelen over het Echtenerzand en rond de Gijsselter plassen. Schitterende natuur, heide, zandverstuiving, mooie vennen. De rust en ruimte is geweldig. We liepen ongeveer 17 km en ik ga er zeker een leuke route van maken.  Er zijn ook een aantal korte routes van Staatsbosbeheer in dit gebied.

Terug in Echten brachten we nog een bezoek aan “Tea Time” een leuk Engels theehuis maar wel prijzig, één kopje thee was niet mogelijk alleen potjes. Dat was wel jammer maar de Engelse cake vulde en smaakt goed. Voldaan en moe huiswaarts. Weer een heerlijke dag in de natuur doorgebracht. Binnenkort werk ik de route uit voor de site.

Link naar de mooie foto’s van Janneke

Dank voor de hulp en gezelligheid deze dag.

 

Onderstaand alvast een fotoimpressie: