Wandelgids Tineke

Vrijdag wandelde ik met een groep van 14 personen bij Balkbrug. De geschiedenis van “de Ommerschans“. Tineke is als wandelgids een begrip in het Reestdal.   Voor mij de tweede keer dat ik met haar wandel. Als je met Tineke wandelt, dan weet je, dat er van alles onderweg is geregeld. We beginnen met koffie in het kantoor van de  bakkerij. Daarna rijden we naar  “Molen de Star”. Dit is het beginpunt van de wandeling. Tineke weet veel  te vertellen over het gebied “de Ommerschans”.  Ook gaan we langs een smederij en een oude koeienstal. Lunch met koffie of thee doen we bij de Veldzichthoeve. Een voormalig leer- en werkbedrijf voor tbs patiënten.  Nu zit er een kaarsenmakerij in zag ik. Via het mooie Reestdal, een gebied op de grens van Overijssel en Drenthe gaan we weer terug naar de “molen de Star”.

Tineke laat ons nog van een ‘app’  zien om  mee te wandelen in Overijssel.  Bij de molen is er gelegenheid voor koffie of thee te drinken en voor de liefhebbers is het mogelijk een rondleiding te krijgen.

Een fijne wandeling,  door een ervaren gids die mij enthousiast weet te maken voor het gebied. Het weer was waterkou met veel wind. Heel even kregen we de zon te zien en we zagen nog twee reeën huppelen door het veld.  15 km wandelen was meer dan genoeg. Thuis een lekkere warme douche en met een voldaan gevoel ’s avonds op de bank. Dank Tineke voor de voortreffelijke organisatie en leuke wandeldag. Tot een volgende keer.

Er waren vele fotografen deze dag.

Zie de foto’s van Jenny of Jeroen

Onderstaand een aantal van mijn eigen foto’s: