Korte rondwandeling Drouwenerveld

Vandaag gewandeld op het Drouwenerveld. Redelijk dicht bij huis.  Een korte rondwandeling omdat ik morgen op stap ga via de Wandelsite met Tineke.  Het mooie weer vandaag, kon ik niet negeren en daarom toch op pad met de camera. Als je thuis zit ga je alleen maar piekeren.  Ik startte vanaf de P van het Boomkroonpad en vandaar liep ik langs en over het Drouwenerveld en door het bos en langs de weilanden. Ongeveer 10 km deze keer. De herfst is echt afgelopen en de bomen hebben alle blad verloren. Met het  mooie weer vandaag schijnt de zon prachtig door de bomen, een gefilterd licht. Ook het veld met daarboven de strakblauwe lucht is echt fantastisch. Opnieuw waren de paden erg modderig vanwege de vele regen afgelopen week. Hier en daar een uitdaging om door te lopen.

Laatste tijd vragen sommigen mij, of ik het niet eng vind alleen te wandelen. Ik merk dat ik daar dan toch over ga nadenken. Tuurlijk kun je een engerd tegenkomen met verkeerde bedoelingen. Maar de kans daarop acht ik toch wel klein. Ik heb me voorgenomen om me daar niets van aan te trekken maar alert te blijven. Wat ik wel vervelend vind zijn loslopende honden. Ik heb het niet zo op honden.  Vandaag kwamen er opeens, van een pad links 2 vrouwen met een aantal grote honden. Dan blijf ik maar stokstijf staan en hoop er het beste van. Gelukkig riep de mevrouw van de honden, ze gauw bij haar en viel het mee. Maar toch, telkens als ik honden zie aankomen heb ik de neiging een ander pad te kiezen. Ach ja dan kom je nog eens ergens. Ook in deze wil ik niet dat de angst het gaat winnen van de vrijheid.

Vandaag was weer een wandeling met een gouden randje. Stress en spanning verdwijnt en terwijl ik dit stukje zit te typen zit ik voldaan met de voetjes omhoog op de bank de film “The legend off  the fall” te kijken. Een golden oldie in een prachtige omgeving.

Ben benieuwd wat het morgen gaat worden met Tineke de route ‘wandelpad door De Ommerschans’.

Onderstaand alvast enkele foto’s van vandaag.