Rondwandeling Vries-Zeyen

Vandaag weer tijd om een wandeling te maken voor de site.  Ik besloot om te starten in Vries. Dit dorp ligt tussen Groningen en Assen . Via de app Viewranger had ik een mooie wandeling bedacht. Het weer zat vandaag niet echt mee. Af en toe flinke plens regen. Gelukkig maakte de omgeving veel goed. Noordsche veld ,Veentiesoute en de Holten vlakbij Vries. Prachtig hoor. Binnenkort werk ik de wandeling ca 17 km uit voor de site.gedicht Struik

Als je wandelt kom je af en toe onverwachte zaken tegen. Zo trof ik het gedichtje op een plakaatje langs  de kant. Verder was het Noordsche veld prachtig.  Tijdens de 2e wereldoorlog was hier een nepvliegveld gebouwd lees ik net. Gansen op de glooiende velden vlak voor Vries. Dan deert de regen niet meer. Het was wel oppassen vanwege de vele regen die er was gevallen. Daardoor was het nat en modderig. Bijna was ik in de sloot gegleden.

De “Zeyenstrubben” was een echte uitdaging wat modder betreft. Ik heb wat gedronken in Zeyen , maar heb uit beleefdheid mijn schoenen maar op de mat bij de ingang uitgetrokken.

Onderstaand alvast een impressie van deze mooie wandeling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *