Wandelen in Laren(gld) met Jan

Afgelopen maand niet veel gewandeld. 18 juli werd kleindochter Juliette geboren. En alles wat er gezegd wordt over oma worden is waar. Dus lag de focus even niet op het maken van lange wandelingen.

De wandeling van zondag stond al langere tijd op de agenda. Een tijdje geleden wandelde ik via de Wandelsite, samen met Jan Koerselman van Wandelkoers, de  wandeling: ‘Hoe heerlijck is de Eese‘ .  Daar kwamen we in gesprek over mijn wandelsite en de door mij gemaakte routes. Toen ik vertelde dat wij vorig jaar een wandeling in Laren (Gelderland) hadden gemaakt was zijn interesse gewekt. Hij bekeek mijn wandeling en als geboren en getogen Larenaar (ik weet niet of je dat zo zegt) had hij nog wel wat tips en aanvullingen.

Daarop besloot hij, om op basis van onze route,  een nieuwe versie te maken. De route werd  gereshuffeld en omgedraaid. Natuurlijk wilde ik graag meelopen. Manlief leek het deze keer ook leuk om eens mee te gaan en zo melden wij ons zondag om 10.30 uur  bij Cafe Langenbaergh in Laren. Bekend terrein,  in 2015 hebben we,  in het voorjaar een aantal weekeinden  in de buurt, op een camping gestaan.

De groep zestien personen,  3 heren en de rest dames had er zin in.  Het was voortreffelijk wandelweer.  Een heerlijke wandeldag werd het, vol verassingen en bekende elementen.  Jan wist ons vele plekjes en paadjes te laten lopen die we nog niet eerder hadden gezien. Langs slootjes en leuke kronkelpaadjes door het bos. Natuurlijk ook de vaste elementen zoals ‘Landgoed Ampsen’ en ‘Landgoed Verwolde’. De lunch nuttigden wij aan de rand van een vijvertje in het Sterrebos en na een korte pauze bij de ‘dikke boom’ namen we nog plaats bij de  Theeschenkerij van ‘Landgoed Verwolde’. De verwennerij, een bosbessentaartje met koffie of thee, werd hier enthousiast besteld. Hierna was het nog een klein stukje en waren we weer in Laren.

We hadden 20km gewandeld in een mooie omgeving en met een gezellige groep. Manlief had ook genoten en wil volgende keer wel weer mee. Jan beloofde om vaker wandelingen te organiseren. Dat lijkt mij een prima initiatief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *