Groepswandeling

Deze week was het weer genieten van het buiten zijn. Zo wandelde ik door het mooie Drenthe en net over de grens in Groningen. Totaal stapte ik bijna 30 km weg.

Dinsdag wandelde ik in mijn uppie door de bossen van Exloo op de Hondsrug. Een bos met vele kleine paadjes. Het prachtige frisse voorjaarsgroen en het vrolijke gekwetter van de vogels gaven veel gezelligheid in het bos. Op zo’n doordeweekse dag kom je niet veel mensen tegen en dat is heerlijk. Ik zag twee mooie paddenpoelen en vele grafheuvels en een pingoruïne. Genoeg inspiratie voor mooie routes. Natuurlijk liep ik ook door perceel 165 oftewel het stormbos. In 1972 zijn in dit bos tijdens een hevige storm veel bomen omgewaaid. Het meeste is netjes opgeruimd behalve perceel 165, dat is niet opgeruimd en daar kan de natuur zijn gang gaan. Het ziet er macaber uit, maar wel erg mooi.  Binnenkort werk ik de routes uit voor de website.

Woensdag stond de eerste georganiseerde Wandelvanuit wandeling gepland. Enige tijd geleden kreeg ik via Facebook een bericht, dat het wel leuk zou zijn een keer gezamenlijk te wandelen. Dat wilde ik best een keer organiseren.  Ik koos voor mijn route Noordlaren. Dat leek mij een mooi begin, een route van 14 km, afwisselend bos en polderlandschap.  Via enkele Facebookroepen gaf ik er enige bekendheid aan. Gelukkig meldden enkele enthousiaste wandelaars zich aan en soms helaas ook weer af.  Uiteindelijk bleven we met een leuk groepje van 8 personen over. Na de start met koffie of thee liepen we richting het Zuidlaardermeer. We troffen het qua weer. Hoewel het eerst nog een beetje bewolkt was,  kwam de zon steeds meer tevoorschijn en was het heerlijk wandelweer, misschien zelfs wel een beetje te warm.  Hoewel de meeste medewandelaars uit de buurt kwamen waren ze erg verrast door de prachtige omgeving bij het Zuidlaardermeer. De Oostpolder van Glimmen  met veel vogels en  kikkers in de sloot kon ieder wel bekoren. De bermbegroeiing was prachtig, vele uitbundig bloeiende bloemen zoals fluitenkruid en koolzaad. We liepen vlak langs de rand van het Zuidlaardermeer richting de uitkijktoren, en verder naar het dorp Noordlaren. Hier staken we de weg over en kwamen langs het hunebed. Het enige hunebed dat in Groningen ligt. Daarna het Noordlaardebos in. Eerst nog over de normale paden, maar natuurlijk ook een klein stukje langs allerlei kleine slingerpaadjes door het bos. Vooral het laatste paadje was wel erg smal en overwoekert. Gelukkig raakte ik niemand kwijt en kwam iedereen opgetogen uit het bos tevoorschijn. We sloten af met een drankje op het terras, Moe, warm en voldaan.

Dit is voor herhaling vatbaar, ik ben zeker van plan nog een keer de organisatie op me te nemen om zo samen één van mijn wandelingen te lopen. Dank aan allen die mee hebben gewandeld op deze warme, mooie voorjaarsdag. Het was erg gezellig en leuk om mensen te treffen die mijn website bezoeken. Tot de volgende keer.

Janny

Foto impressie van mijn wandeling  Exloo:

Foto impressie van de groepswandeling Noordlaren:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *