Gelderland: wandelen op de Veluwe

Vrijdag einde van de middag, na een drukke werkweek, pakken we onze spullen in de auto en gaan op pad voor een weekendje relaxen en wandelen op de Veluwe. Begin van de avond checken we in bij Hotel & Gasterij de Roode Schuur in Nijkerk.

We worden zeer vriendelijk ontvangen en er ligt een pakketje met allerlei wandelinfo voor ons klaar bij de receptie.  We hebben trek en zetten snel onze spullen in onze kamer, en gaan  richting Nijkerk voor een pizza. Het beoogde restaurant is echter  ‘The Hottest Place in Town’ en had geen plek meer, de volgende dag zijn we wel welkom.  We struinen verder door Nijkerk, het is erg gezellig met een keur aan horecagelegenheden op twee mooie pleintjes.

Dit wordt een weekend van keuzes maken realiseren we ons en dat begint gelijk de eerste avond. Er is zoveel te beleven en te zien in- en rondom Nijkerk. Het ligt centraal tussen een paar mooie wandelgebieden zoals de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug en ook vlakbij Amersfoort en Harderwijk, leuke steden om te bezoeken met mooie attracties. We eten een hapje en de werkstress begint langzaam te verdwijnen. We hebben er zin in, wandelen in een prachtige omgeving. Nu nog even bepalen waar en wat we precies gaan doen.

Klompenpad : Kruishaarderpad Nijkerk Veluwe

Zaterdagochtend storten we ons heerlijk uitgerust op het ontbijtbuffet, wederom keuzes maken tussen allerlei lekkere dingen. Na het heerlijke uitgebreide ontbijt gaan we op stap.

De wandeling die ik thuis had voorbereid, is bijna identiek aan het  Klompenpad Kruishaarderpad, daarom besluiten we om deze, door klompjes bewegwijzerde route van 15 km, te gaan lopen.

Het mooie is dat we deze route gelijk vanuit het Hotel kunnen starten en al snel ontdekken we de mooie landelijke omgeving in de buurt van Nijkerk. We komen door kleine prachtige natuurgebieden,  waaronder een deel van het “Landgoed Oldenaller’.  De zon en een paar buitjes wisselen elkaar af. We lopen de route zo, dat we op het laatst weer in Nijkerk komen. Dan begint het jammer genoeg serieus te regenen. Voor ons niet zo erg, maar Sinterklaas wordt net binnengehaald, voor de kleintjes toch wel sneu.  Ondanks de regen kijken we nog even rond in de winkelstraten van Nijkerk, daarna keren we moe maar voldaan terug naar onze kamer. De warme regendouche doet wonderen voor de vermoeide spieren en na een welverdiend dutje, gaan we op pad voor de pizza.

Op zondag is het na het ontbijt helaas alweer uitchecken.  Vandaag gaan we wandelen vanuit Putten, dat op ongeveer 15 minuten rijden van Nijkerk ligt. We maken een echte bos- en heide wandeling op de Veluwe. Vandaag houden we het ook niet helemaal droog, maar dat maakt helemaal niets uit. Tussen de buitjes door schijnt de zon uitbundig en de herfstkleuren in het bos zijn magnifiek. Dwarrelende blaadjes zijn net lampjes die naar beneden vallen. In het sfeervolle ‘Boshuis in Drie’   weten we een tafeltje te bemachtigen en trakteren we ons op een warme chocolademelk met slagroom. Wat een mooi plekje.  We dwalen verder door het Speulder- en Sprielderbos, één van de oudste bossen van Nederland, bekend door de ‘dansende bomen’. We nemen nog een kijkje bij het ‘Solse Gat’ en vanaf daar lopen we terug naar Putten.

Geheel opgeladen na dit heerlijke weekendje in het mooie Hotel & Gasterij de Roode Schuur  gaan we richting huis. Het Hotel straalt luxe en comfort uit en dat is heerlijk voor een verwenweekendje weg. Het is echt genieten door de kleine dingen,  zoals flesjes Rituals in de douche en ’s morgens aanschuiven voor een heerlijk ontbijt. De klompjes voor de deur betekenen dat je nog even met rust gelaten wil worden.  Er zijn ook hele luxe kamers met een heerlijk groot bad, verder is er een Finse sauna voor nog meer ontspanning.  De ligging, aan de rand van Nijkerk biedt volop mogelijkheden voor allerlei activiteiten. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Foto impressie van het ‘Klompenpad Kruishaarderpad’ 15 km: 

Foto impressie van de wandeling Putten naar de Ermelose heide en door het Speulder- en Sprielderbos op de Veluwe.

Deze wandeling vanuit Putten kunt u hier downloaden : Gelderland wandelvanuit Putten 18 km

Foto impressie van Hotel & Gasterij de Roode Schuur in Nijkerk

Verantwoording
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HotelSpecials en Hotel en Gasterij de Roode Schuur in Nijkerk  In het artikel  geven wij onze eigen mening  over de  beleving en ervaring van ons verblijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *