Gelderland: Wandelvanuit Putten

Afstand 17 KM

90% onverhard

Bos en heide wandeling op de Veluwe. Sprielder- en Speulderbos.

Wandelen op de Veluwe is altijd fantastisch. Deze route vanuit Putten liepen wij november 2017. De herfstkleuren in de mooie oude bossen waren schitterend.  Op de heide troffen we een schaapskudde en het Solse gat was betoverend.

De route start vanuit het centrum van Putten. Hierna gaat de route door het Sprielder- en Speulderbos richting de Ermelose heide. Daar slingert de route overheen en eventueel kunt u een afslag nemen richting de schaapskooi en bezoekerscentrum.

Vanaf de Ermelose heide gaat de route naar het kleine dorpje Drie. Hier is horeca ‘het Boshuis’. Hierna gaat de route terug richting Putten via het Sprielder- en Speulderbos langs het Solse gat.

Bijzonderheden zijn:

  • het Sprielder – en Speulderbos behoren tot één van de oudste bossen van Nederland. Prachtige mooie hoge bomen en lanen afgewisseld met kronkelende bospaadjes. Het bos staat bekend om de ‘dansende bomen’. Omdat alleen de mooie rechte bomen werden gekapt bleven de bomen met kronkels over en deze bij elkaar geven een beeld van beweging. Vandaar ‘dansende bomen’.
  • Solse Gat een pingoruïne ontstaan in de ijstijd, met voor de mensen met fantasie,  een mooie sage.
  • Ermelose heide met de Schaapskudde, bezoekerscentrum en aan de rand een prachtig bankje.
  • De natuur, prachtige oude bossen met een diversiteit aan bomen, paadjes, lanen. Afgewisseld met een mooi heide gebied.

Lees ook de blog over deze wandeling:

Foto impressie van deze mooie route op de Veluwe door ons gelopen november 2017: 

Verantwoording:
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met
HotelSpecials en Hotel en Gasterij de Roode Schuur in Nijkerk  In het artikel  geven wij onze eigen mening  over de  beleving en ervaring van ons verblijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *