Wandelvanuit Esmeer

Het is zondagochtend en ik ben vroeg wakker. Als ik de gordijnen opentrek, zie ik een veelbelovend zonnetje opkomen. Daarom besluit ik gelijk mijn spullen maar in te pakken en op pad te gaan. Vandaag kies ik voor een wandeling in de buurt van het Esmeer. Dit ligt in de Kop van Drenthe bij het Fochteloërveen. De bedoeling is om er vanuit Veenhuizen heen te wandelen.

Ik parkeer mijn auto tussen Westervelde en Veenhuizen op de P. Vanaf daar is het de brug oversteken en ben ik in het bos. Heerlijk om zo vroeg in de ochtend door het bos te dwalen. Het heeft iets magisch, de zon die vaag door de bomen schijnt, de geur van rottende bladeren, dampende paarden in de wei. Geen mens te bekennen zo vroeg.

Het eerste stuk door het bos kom ik veel bruggen tegen. Prachtig om de reflectie in het water te kunnen vastleggen op de foto. Dan maak ik de oversteek naar het is Esmeer, dit is de grootste Pingoruïne van Drenthe. Er staan diverse bankjes om te genieten van deze mooie waterpartij.

Helaas, loop ik ook deze keer tegen problemen aan van verwaarloosde paden en afgesloten stukken bos. Terug loop ik gedeeltelijk dezelfde route. De uitwerking van deze wandelvanuit route gaat nog even terug naar de tekentafel voor andere opties.

Er is wel een bewegwijzerde route in dit gebied van 3 km, uitgezet door Staatsbosbeheer. Klik hier voor de link: Wandelroute Esmeer

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto-impressie van mijn wandeling november 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *