Wandelvanuit mistwandeling Drentsche Aa en Ballooërveld.

Vandaag, heb ik sinds lange tijd afgesproken met Ria voor een wandeling. Als ik vanmorgen opsta, de gordijnen open trek en naar buiten kijk, denk ik ‘het is maar goed dat ik heb afgesproken want anders bleef ik thuis op de bank hangen’. Het is al een aantal dagen grijs en grauw buiten en vanmorgen leek het niet anders. De donkere dagen voor Kerst.

We treffen elkaar op de P Galgenriet tussen Balloërveld en Gasteren. Dapper en vol goede moed gaan we op stap. Na een paar stappen vind ik het al weer heerlijk, het is windstil en de omgeving heeft door de mist iets mystieks. We lopen richting Oudemolen, maar gaan bewust niet door het natuurgebied ‘de Heest’ , hier kan het erg nat zijn in deze tijd van het jaar. Toch treffen we braggel en blubber genoeg in het begin en is het uitkijken waar we onze voeten neerzetten. Vanaf Oudemolen gaat we weer richting Taarlo. Hier verschijnt een waterig zonnetje door de bewolking en even later is er de blauwe lucht. Helaas, maar van korte duur.

We steken over richting het Balloërveld. Hier missen we een klein paadje, maar gelukkig vinden we een alternatief . We twijfelen nog even of het werkelijk wel een pad is, maar als een gezin met drie kleine kinderen ons voorgaan, nemen we de gok en staan even later op het fietspad dat dwars over het Balloërveld gaat. De zon heeft ons al weer enige tijd verlaten.

Het landschap toont een desolate verlatenheid door de mist, wat eigenlijk wel symbolisch is voor de Corona tijd waarin we leven, ook heeft het iets betoverends. De laatste km zijn afzien vanwege de zandpaden die rul zijn. Het is ploeteren de laatste km naar de P.

Moe en voldaan kom ik thuis en zie dat de foto’s best wel bijzonder zijn geworden door de weersomstandigheden. Ondanks de stijve spieren ben ik blij dat ik ben gegaan vanmorgen.

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van de wandeling vanmorgen december 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *