Wandelvanuit Lauwersmeer-Kollumeroord

Als ik begin van deze week hoor, dat het op woensdag prachtig mooi weer wordt, aarzel ik niet en plan een vrije dag. Een goede keuze blijkt achteraf. Wat heb ik genoten van een wandeling aan de zuidkant van het Nationaal Park Lauwersmeer samen met wandelmaatje Janneke.

We spreken om 10 uur af op de P van Natuurlijk Kollumeroord. We starten met koffie en speculaasbrokken die we zelf hebben meegebracht. De beloofde zon is er nog niet en het waait stevig, daardoor voelt het nog fris. We starten onze wandeling met een stuk door het bos en komen zo bij het eerste uitkijkpunt. Als we daar arriveren breekt de zon door en is het smullen van het uitzicht met prachtige kleuren. Het blijft verder een wolkeloze dag en voelt als lente in de herfst. We wandelen een variatie van de Diepsterbosroute en Vogelroute van het NP Lauwersmeer. Zie downloadlink onderaan deze pagina.

Het is genieten van het wuivende riet, de prachtige kleuren, veel water en grazende dieren. De graspaden zijn goed gemaaid maar soms erg drassig en daarom loopt het zwaar. Op de bospaadjes is het ook goed opletten om niet uit te glijden, maar dit alles mag de pret niet drukken. Moe en uitgeblust bereiken we na 12 km weer de auto. Onze camera’s volgeschoten met herinneringen.

Deze route werk ik niet uit, omdat deze grotendeels te downloaden is op de website van het Nationaal Park Lauwersmeer. De door ons gelopen route kunt u wel downloaden als GPX bestand.

Een paar tips:
  • Trek goede waterdichte schoenen aan.
  • Er kunnen geen honden mee.
  • Kies een dag met droog en overwegend zonnig weer, kan ik elk jaargetijde.
  • Hier en daar ligt een boom op een paadje.
  • Horeca soms in de zomer, zie de website van Natuurlijk Kollumeroord
Download hier :

De beschreven route op de website van het NP Lauwersmeer.

Download:

GPX route (zip file)

GPX direct (direct)

Een foto impressie van deze route gelopen op 18 november 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *