Wandelen Drentsche Aa

Zondag 18 maart, wandelen met groep  in het Drentsche Aa gebied rondom Gasteren en Anloo  

Afgelopen weken struinde ik, alleen of samen met mijn partner diverse keren door onze achtertuin, het Drentsche Aa gebied,  en dat is geen straf. Kilometers zandpad genot, zeer gevarieerd landschap met mooie vergezichten,  prachtige vennen, mooie heide en heerlijke bossen gecombineerd met hunebedden, bijzondere bomen in het Pinetum en kabbelende beekjes. Genoeg ideeën voor weer een mooie route voor de website.

Elk nadeel heb z’n voordeel, we zouden een weekend weg met vrienden, maar dat ging maar gedeeltelijk door en zo viel de zondag vrij om te wandelen en plaatste ik een oproep bij de Facebookgroep Wandelmaatjes Noord Nederland.  Waren er  liefhebbers om mee te wandelen, om mijn ideeën voor een nieuwe route uit te testen? Gelukkig wel en zo trotseerden een klein groepje zondag de koude oostenwind en gingen mee op pad.

Koud was het wel, maar ook een strak blauwe hemel met een heerlijk zonnetje. In het begin werden de mutsen, handschoenen en sjaals fanatiek gebruikt. We struinden over de Gasterse heide, kwamen over het  vlonderpad en liepen langs het Anloërdiepje.  Na de warme chocomelk of koffie met voor de meesten wat lekkers liepen we richting Landgoed Terbogh. Het was nog even doorbijten tot we in het bos kwamen. Hier liepen we over de heide, waren onder de indruk van het onderduikershol en lunchten bij de ven. Wat een heerlijk plekje. Zitten in de zon, uit de wind met zicht op de prachtige ven, namen we de tijd voor een broodje of een kopje thee.  Hierna liepen we nog langs twee hunebedden, opnieuw langs het Anloërdiep, door het Ubbinkbos en de Gasterse heide om voldaan terug te keren naar het beginpunt, mutsen en sjaals waren al lang in onze tassen verdwenen. Heerlijke wandeling met een gezellige groep. Deze route werk ik binnenkort uit om te downloaden. De route is bijna geheel onverhard en wordt 17 km.

Voor meer wandelingen in dit mooie gebied kijk dan even hier: Wandelen in het Drentsche Aa gebied

Foto impressie van deze mooie wandeling : 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *