Drenthe: Wandelvanuit Vledder

Afstand 17 KM

90% onverhard

Rondwandeling vanuit Vledder. Natuurwandeling bos, heide en prachtige vennen

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by 
OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Op een mooie zondag in augustus 2017 wandelden we een hele fijne route vanuit Vledder. Vledder is een Esdorp in het Zuidwesten van Drenthe. Het werd een echte natuurwandeling bijna geheel onverhard. We liepen langs landerijen, door mooie bossen en kleine stukjes heide.  We kwamen ook langs meerdere mooie vennen.

Onderweg is er mogelijheid uit te rusten bij het Rustpunt ‘Hoeve de Werkhorst’. Hier word koffie, gebak en ijs geserveerd. (mits geopend)

Vertrek vanuit het centrum van Vledder bij ‘Restaurant de Tippe’.

Zie ook mijn blog over deze mooie wandeling:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van deze mooie wandeling:

8 Reacties op “Drenthe: Wandelvanuit Vledder”

 1. Femke Nijveldt

  Vandaag een afspraakje met mijn echtgenoot om deze route te gaan lopen ;-). Naast onze eigen wandelroutes zijn de Wandelvanuit routes onze favorieten, dus hebben we hoge verwachtingen. En die worden volledig waargemaakt. Leuke (ganzen)paadjes, wisselend landschap, weinig verhard, de juiste afstand en op het goede moment onze vaste pleisterplaats in deze regio voor een beker karnemelk. Het stuk om de vennetjes is leuk om te doen, soms zelfs een stukje kruip door, sluip door. Kortom, het kan niet beter. We hebben weer een heerlijke dag gehad, Jannie bedankt.

  Reageren
 2. Hiemstra

  Super mooie wandeling!
  Eerste keer dat ik een route van u liep.
  Sta bekend om mijn vele verdwalen, maar na even wennen aan de uitleg ben ik niet één keer misgelopen!

  Mooie paden, eeuwenoude landschappen, vennetjes, zo mooi!

  Ben van plan uw andere routes ook te gaan lopen.

  Reageren
 3. pim

  Wat fijn als je na een lange wandeling uit kunt rusten bij een restaurant. Een koffie en gebak klinken dan heerlijk. Ik moet ook eens in Drenthe gaan wandelen. Het is voor mij maar een half uur rijden voor ik in Drenthe ben.

  Reageren
  • Sybrand van Dijk

   Soms heb je ruzie met de beschrijving en loop je steeds fout. Vandaag was het voor mij dus soms. Deels doordat ik de omschrijving niet begreep (het ging mis vóór de Groeneweg, zodat ik twee maal door Vledderhof liep) en deels, doordat een heel bos was verdwenen (na de dagcamping Vledderhof). Rolde ik ná Doldersum het bos uit! Omdat het regende dacht ik op te geven, maar dacht precies op tijd aan de mogelijkheid om de route via GPS te volgen. Daarna als een trein gelopen. Dus. Ik raad iedereen deze prachtige route aan, heerlijke paadjes, mooie vennen, MAAR…. neem je GPS mee!

   Reageren
   • JannyK Auteur van dit bericht:

    Hi soms is het lastig te beschrijving. Zeker als er wat veranderd. GPS is inderdaad de beste optie. Ik vind zelf altijd leuk kleine paadjes te kiezen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *