Rondje Fochteloërveen

Eigenlijk wilde ik vandaag niet wandelen. Gisteren heb ik  6 km gelopen, morgen ga ik op stap  met een groep van de wandelsite, een route van 15 km lopen en aan het einde van deze week,  staat op de agenda een wandeling met wandelmaatje Janneke van ongeveer 15 km. Vandaag wandelen zou een beetje veel worden. Maar zo kan ik wel mijn wandelkilometers van 2016 nog iets opvijzelen.

De zon scheen met felle stralen de woonkamer binnen alsof het mij wilde dwingen naar buiten te gaan. Daarom toch maar de wandelschoenen aangetrokken en een rugzak met camera ingepakt. Deze keer dichtbij huis gebleven. Ik vertrok vanuit Veenhuizen in Drenthe en wandelde een rondje Fochteloërveen op de grens van Drenthe en Friesland.

Wat een prachtig gebied. Stil en wijds met mooie vennen en prachtige kleuren, de strakblauwe hemel gaf dit allemaal een extra mooie glans.  Het was wel uitkijken waar je liep, want het was glad, nat en ongelijk. Het was een prachtige wandeling over een schitterend natuurgebied. Helaas was het noodzakelijk om een lang stuk te lopen over een lange verharde weg,  dat midden door het natuurgebied loopt. Groot deel van het Fochtloërveen is beschermd natuurgebied dus moet je erom heen. Echter dat mocht de pret niet drukken, ook op deze weg houd je telkens een mooi uitzicht op dit mooie natuurgebied waarbij je ver kunt kijken.

Misschien dat ik volgend jaar een mooie wandeling probeer samen te stellen in dit gebied.

Vandaag liep ik 13 km op een heerlijke zonnige decemberdag in 2016. Wat kan een mens meer wensen. Nu de rest van de week nog volwandelen.

Ik hou jullie op de hoogte van deze laatste wandelweek van 2016.

Een foto impressie van deze mooie wandeling:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *