Drenthe: wandelvanuit NP Dwingelderveld

Afstand 15 of 9.5 KM

98% onverhard

Bos, heide en veel vennen plus het Vlonderpad

Deze routes zijn grotendeels eerder bedacht door Janneke Kruizinga.

Het Nationaal Park Dwingelderveld is één van de drie nationale parken in de Provincie Drenthe. Het is centraal gelegen midden in de Provincie langs de A28.

Het NP Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Met veel heide, natte gebieden, mooie vennen en kronkelende bospaadjes. Er wordt veel gewandeld en gefietst. In Ruinen is er een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, aan de rand van het Dwingelderveld.

Deze wandelroute vertrekt vanaf de Boslounge bij Spier. Deze P ligt vlak achter Hotel van der Valk. Er een een kleine horeca met ook coffee to go.

De lange route van 15.5 km heb ik gelopen 30-01-2021 samen met wandelmaatje Ria zie hiervoor mij blog:

Wandelen NP Dwingelderveld

De korte route van 9.5 km betreft alleen de eerste helft van de lange route, en gaat dan terug naar de P.

In de route zit het bekende vlonderpad op palen, verder veel vennen en waterpartijen. De route gaat ook langs verschillende heidegebieden.

Het kan bij mooi weer erg druk zijn in dit gebied, wil je rustig wandelen kies ervoor om vroeg te vertrekken of ga op een dag door de week.

Leuke websites om te raadplegen voordat u gaat wandelen:
Foto impressie van deze route gelopen januari 2021

2 Antwoorden op “Drenthe: wandelvanuit NP Dwingelderveld”

  1. Petra van Dorland

    Vandaag hebben wij deze mooie route gelopen maar werden er op geattendeerd dat de route het beste andersom gelopen kan worden omdat de bewegwijzerde routes ter plekke de vlonders vanuit een andere kant benaderen en passeren op de vlonders nauwelijks mogelijks is. Misschien een idee? Maar de route was prachtig en we hebben genoten (en dus andersom gelopen). Groet Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *