Wandelen NP Dwingelderveld

Vanmorgen vroeg op pad met wandelmaatje Ria. Een aantal keren hebben we eerder samen gewandeld met de Facebook groep Wandelmaatjes Noord Nederland . De afspraak om samen een keer te gaan wandelen staat al een paar jaar, maar telkens kwam het er niet van, ondanks dat we bij elkaar in de buurt wonen.

Op verzoek van Ria heb ik een route gemaakt in het NP Dwingelderveld. Hier heb ik veel gewandeld maar nog geen wandelroutes gemaakt voor op mijn website.

Ria heeft één verzoek – ‘graag over het vlonderpad’ – dat kan geregeld worden. Als we aankomen staan er ongeveer 5 auto’s op de P bij de Boslounge in Spier, het is nog lekker rustig. Eerst gaan we richting het vlonderpad, hebben we dat maar gedaan. Het blijft een prachtig pad op palen door de natuur. We dwalen verder langs de uitgestrekte heide en dan weer over een kronkelend bospad met een gezellig koffiebankje om bij te kletsen.

Daarna verder over de heide, langs de bank van Cees en vervolgens passeren we een prachtig gelegen ven. Het is hier en daar nat en blubberig maar over het algemeen goed te doen. Op één pad is het even uitzoeken hoe we zonder natte voeten verder kunnen. Via een trap komen we opnieuw bij een prachtige ven. Hierna steken we de weg over en komen langs nog meer heide, kronkelende paadjes en veel waterpartijen. We lunchen op een bankje met weids uitzicht. Ria heeft gekookte eitjes meegenomen en dat valt er lekker in.

Als we terug zijn bij de P, staat deze inmiddels vol. Wij hebben een rustige wandeling gehad, alleen het laatste stuk terug werd het drukker. Het wandelweer is heerlijk, droog, fris met weinig wind en een lucht die steeds blauwer wordt. Bij de Boslounge is er ‘coffee to Go’ en zo genieten we nog even na met een lekkere bak koffie.

Heerlijke wandeling van ongeveer 15 km. Deze werk ik binnenkort uit voor de website.

Onderstaand alvast een foto impressie.

2 Antwoorden op “Wandelen NP Dwingelderveld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *