LAW Zuiderzeepad en dwalen in Drenthe

Zojuist even de administratie bijgewerkt. Tot en met vandaag zit ik op schema om de 1000 km voor dit jaar te halen. De teller staat op iets meer dan 300 km, dat is mijn beste start qua wandelkilometers.

LAW Zuiderzeepad Nunspeet – Harderwijk:

Vorige week, tweede paasdag, liepen Bennie en ik met een groepje van Facebook groep Wandelen in het Noorderland een etappe van het LAW Zuiderzeepad, Nunspeet naar Harderwijk. Normaal loop ik meestal een rondwandeling dus dit was een nieuwe ervaring.  We startten vanuit het Stationshuisje bij het Transferium in Nunspeet onder deskundige leiding van Barbara. 2 heren en 4 dames. Zoals zo vaak, viel het weer reuze mee. De voorspellingen waren vrij nat, maar we zagen in het begin nog een beetje zon en op wat spetters na hebben we het droog gehouden.  Het begin van deze wandeling gaat over de heide en een fikse zandverstuiving, dat was even ploeteren zo hier en daar door het mulle zand. Dan de A28 oversteken en verder richting Harderwijk. Onderweg namen we even rust bij een leuk Rustpunt huisje tussen de mooie vila’s in het bos. Daarna was het rusten in stijl op een heus kasteel Essenburgh. We hadden er toen al redelijk wat kilometers op zitten, dus ploften we neer op de relaxstoelen. Helaas was dat maar van korte duur en werden we naar de kelder gedirigeerd voor een late lunch. Hierna het laatste stuk naar Harderwijk. Inmiddels stond de teller op 22 km.  Uitgeteld en moe namen we nog een drankje op de boulevard, daarna was het nog een stukje door het mooie centrum van Harderwijk richting Station en tuften we met de trein terug richting Nunspeet. Lekker tochtje met een gezellig groepje. Ik had er nog wel een paar dagen last van.

Foto impressie van deze leuke wandeling April 2018:

Terhorsterzand en Dwingelderveld:

Vandaag was het een zonnig warme dag en dwaalde ik samen met Bennie over het Terhorsterzand langs mooie vennen en prachtige heide velden. We staken de A28 over en waren in het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier liepen we de witte wandelroute waardoor we over de prachtige vlonders kwamen. We namen een drankje bij de boslounge en toen terug. We liepen 13 km maar het voelde net zo zwaar als vorige week 25 km. Waarschijnlijk omdat we nog niet zijn gewend aan de warmte. Het gebied is prachtig en zeker de moeite waard om er een leuke route van te maken voor de website.

Een foto impressie van deze mooie wandeling op een warme zondag April 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *