Groningen: Wandelvanuit Kolham-Woudbloem

3 mooie routes in het gebied tussen Kolham en Woudbloem. Natuurgebied ’t Roegwold.

Afstand 8 – 18 km

90% onverhard

Open landschap, natuurgebied met veel water en vogels.

Melding:

Tussen week 18 en week 20 zijn er enkele bruggen afgesloten in dit gebied.

Het gebied ’t Roegwold ten Oosten van Groningen tussen Kolham en Schildwolde wordt steeds meer ingericht als natuurgebied. Eind april 2020, liep ik hier een aantal wandelingen en heb genoten van de stilte, de vele vogels, vergezichten over het water en landerijen. De paden gaan langs de beekjes die prachtig meanderen door het landschap. Een schakering van vele schitterende kleuren zoals gele wuivende grassen, fris groene bomen en veel blauw water met daarin mooie witte zwanen. Het gebied doet denken aan de Weerribben in Overijssel, maar is gelukkig, veel minder aangetast door toerisme.

Hier is nog de stilte en rust om heerlijk te wandelen. Verdwalen doe je niet gauw, want er zijn niet zo heel veel paden. Ik heb toch een paar leuke routes uitgewerkt voor dit gebied en misschien volgen er nog wel meer richting het Schildmeer en Dannemeer.

Zie ook mijn blog : Wandeling Kolham

Er is geen horeca onderweg, of bij het begin en einde van deze route. De lange route is een combinatie van de 2 korte routes.

Voor meer info:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Groningen: Wandelen in Groningen

Een foto impressie van dit gebied April 2020

9 Antwoorden op “Groningen: Wandelvanuit Kolham-Woudbloem”

 1. Wilma Nap-Baukema

  Gisteren in de mist de 18 km gelopen. Wat een prachtige afwisselende en verrassende route. Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan met helder weer, haha

 2. Leo N

  Verrassend mooie wandelroute dat 9 km rondje vanaf Woudbloem. Ik dacht dat ik het gebied wel kende omdat ik er al jaren in de rondte fiets maar sinds vandaag weet ik beter. Nu de Kolham route van 8 km nog. Ik ben benieuwd!

 3. Ingrid

  Hemelvaartsdag 2020 was een geweldige dag om de 18 km te wandelen! Wat een prachtig gebied, schitterende natuur en een super wandelroute!
  Bedankt!

 4. Wandelaar CB

  Vandaag de route van 18 km gelopen. In het begin wat problemen ondervonden met de routebeschrijving. Maar met het gpx bestand er naast kwam het goed. Een hele mooie route in een afwisselende omgeving. Janny bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *