Arboretum Assen

Het is voor ons het weekend after. Afgelopen vrijdag trouwde mijn middelste dochter met haar lief. Dat was een mooie, emotionele, spannende, gezellige dag. De afgelopen weken stonden in het teken van deze dag.

Vannacht nog 1 klusje, op naar Schiphol om ze weg te brengen voor een prachtige huwelijksreis. Dit weekend nagenieten, een beetje bijtanken, en uitrusten voor de nachtelijke rit naar Schiphol.

Het zonnige weer lokte ons naar buiten en we kozen voor een korte wandeling dichtbij Assen. We reden naar de P van de golfbaan die ten westen van Assen ligt, langs de A28.  Hier maakten we een wandeling door het Arboretum van Assen.  De route werd aangegeven door paarse paaltjes en ging langs de bomen uit drie werelddelen, gegroepeerd langs de golfbaan. Aan vele bomen hing een kaartje,  van degene die deze boom had gesponsord of ter nagedachtenis aan een overleden persoon.   Een bijzondere bomencollectie. We beklommen de uitkijktoren voor een mooi uitzicht op dit gebied.

Nadat we rond waren, zijn we nog even doorgelopen naar het verzetsmonument op de golfbaan. Dit ligt in het Heukerbosje dat omsloten wordt door de golfbaan.

Lekker ommetje voor een luie zondag. Een mooi stukje Assen met zeer educatieve waarde.

Een foto-impressie van dit leuke wandelgebied:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *