Drenthe: Wandelvanuit Zeegse

2 mooie routes vanuit Zeegse. Een lange een en kort rondje.

Afstand 11-17 KM

90% onverhard

Wandeling Drentsche Aa gebied

Download: route 11 km

Routebeschrijving (pdf)

GPX bestand(direct)

Deze route is tijdelijk niet te downloaden ivm een klacht dat de route over een stuk privé terrein gaat. Ik probeer deze route zsm weer aan te passen.

Begin december 2018 was er eindelijk weer tijd voor een wandeling in het mooie Drenthe. Het landschap van de Drentsche Aa weet mij altijd te boeien dus besluit ik om hier rond te gaan struinen.  Camera mee en lekker op pad. De paar buitjes van deze zondag kunnen mijn stemming niet bederven.

Mijn auto parkeer ik op het grote grasveld voor ‘Restaurant het Witte Huis’. Daarna richting het Noorden om de wandelroute bij het Zeegserloopje te verkennen.  In dit gebied lopen vele bewegwijzerde routes (LAW)  zoals het:

  • Pieterpad LAW 9
  • Drenthepad SP 6
  • Groot Frieslandpad

Het pad langs het Zeegserloopje is prachtig, het slingert door het gebied ten Noorden van Zeegse en Schipborg. Nadat ik een kop cappucino heb gedronken bij ‘De liefde van de Drentsche Aa’ keer ik weer terug naar mijn route en dwaal verder langs de Siepelven en geniet van de Zeegser Duinen . Hierna loop ik verder richting Oudemolen en vandaar weer terug naar mijn beginpunt. Een lekkere zondagmiddag route van 8 km

Januari 2020 ga ik met een groep van Facebook Wandelmaatjes Noord Nederland op stap en lopen we een hele fijne route opnieuw vanuit Zeegse maar deze keer richting het Kniphorsterbos bij Anloo, het grootste archeologische rijksmonument van Nederland. We dwalen door het Drentsche Aa landschap richting de heide en het bos met de bekende ‘Strubben’. We passeren 2 hunebedden en gaan dan terug richting Zeegse en nemen het Zeegser loopje nog even mee. Een heerlijke route van 17 km

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto-impressie van deze mooie wandelingen