Limburg: Wandelvanuit Herkenbosch

Afstand 13 KM

100% onverhard

Rondwandeling door het NP de Meinweg

In het voorjaar van 2017 liepen wij een fantastische wandeling in Limburg. Bij Limburg en wandelen denk ik meestal aan Zuid-Limburg. Deze keer werden we aangenaam verrast door het mooie natuurgebied Nationaal Park de Meinweg.

Dit Park ligt ten Oosten van Roermond in Midden-Limburg, op de grens van Nederland en Duitsland. We liepen een zelfbedachte route van 13km en omdat het zo mooi was, heb ik besloten om deze route maar te delen.

We hebben maar een klein stukje van dit mooie natuurgebied gezien, maar het smaakt naar meer.

Prachtige vennen vol met kikkers en waterlelies. Stilte en rust op de heide.  Het is een terrassenlandschap, dat ontstaan is in tienduizenden jaren, door inschuringen van de Maas. Deze route loopt langs de rand van Nederland. Wij wisten nog een adder te spotten, en zagen veel sporen van de wilde zwijnen die hier ook voorkomen. De adders worden beschermd tegen de wilde zwijnen door speciale afrasteringen te plaatsen. Tevens zijn er paden verboden voor fietsers omdat daar vaak adders liggen te zonnen.

We starten vanaf het bezoekerscentrum Brasserie ‘de Boshut’.  Na een heerlijke lunch gingen we op pad. Vanaf de ingang van dit bezoekerscentrum hebben we alleen maar onverhard gelopen. Bij het bezoekerscentrum zijn kaarten en infomateriaal te vinden over dit mooie gebied. Het is een echte aanrader om hier eens te gaan wandelen.

Wil je zelf een route samenstellen dan is dit een mooie website:
Andere websites over dit gebied:

Zie voor meer wandelingen: wandelen in Limburg

Een foto impressie van deze mooie route in Limburg door ons gelopen Mei 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *