Klompenpad – Daatselaarsepad Renswoude

Tijdens onze vakantie op de Veluwe, twee weken geleden, treffen we het met het weer. De start van deze vakantie was hagelbuien en donker weer, maar vanaf maandag tot en met donderdag is het genieten van heerlijk zonnig en zelfs warm weer. We kunnen lekker buiten actief zijn om te fietsen en wandelen. Op de Veluwe is genoeg te doen op dat gebied, dus veel keuzes te maken. Nadat we een korte wandeling hebben gemaakt in de buurt van Garderen – De Duintjeswandeling van 6 KM – besluiten we 2 dagen later te kiezen voor een klompenpad.

De klompenpaden zijn bewegwijzerde routes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Wij kiezen voor het Daatselaarsepad een route van 11 km rondom Renswoude. De route gaat over de Groeperkade, een onderdeel van de Grebbelinie, waar aan het begin van WOII hard is gevochten en veel slachtoffers zijn gevallen.

Dit klompenpad Daatselaarsepad is genoemd naar fort Daatselaar, een verdedigingswerk uit de 18e eeuw. De contouren zijn nog te zien en er is nu een prachtig natuurgebied ontstaan. Na dit fort gaat de route verder over de dijkjes om uit te komen bij Grand Canal. Dit is een uitgegraven kanaal richting het Kasteel Renswoude. Een imposant gezicht om zo richting het kasteel te lopen.

Na het kasteel komt er helaas een minder stukje van deze wandelroute vonden wij. Dan gaat het over meer verharde wegen met een, in onze ogen, onnodige lus langs een camping.. Het mag de pret niet drukken, het is genieten van het mooie weer. Het laatste stukje gaat weer over de Groeperdijk.

Zie voor meer informatie en vertrekpunt:

In deze vakantie week heb ik ook een eigen route bedacht – rondje Garderen van 18 km

Onderstaande een foto-impressie van deze wandeling Maart 2021:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *