Drenthe: Wandelvanuit Grolloo

2 mooie wandelingen vanuit Grolloo. Startplaats Café-Restaurant Hofsteenge.  

!! In bossen van het Hart van Drenthe tussen de dorpen Schoonloo, Grolloo en Hooghalen zijn ze bezig met herinrichting. Daardoor kunnen sommige paden afgesloten zijn. Laat u vooral weten waar de beperkingen zijn, dan proberen we alternatieven te vinden. !!

Afstand 10 of 16 KM

70% onverhard

Rondwandelingen vanuit Grolloo. Langs museum Cuby and the Blizzards. Bos, ven heide en een prachtig vlonderpad.

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by 
OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Twee mooie wandelingen rondom Grolloo. Prachtige vennen, mooie bossen en kleine struinpaadjes. Grolloo is een esdorp vlak onder Assen, 12 km vanaf het station. Bekend van Cuby and the Blizzards,  de band van  de befaamde blueszanger Harry Muskee, deze overleed in 2011 op 70 jarige leeftijd. Er is een heus museum over deze beroemde band in het dorp en tegenover het vertrekpunt staat een mooi standbeeld van hem.

Ten zuidoosten van het dorp bevindt zich het Grolloërveen. Prachtig veld met een schitterend vlonderpad. Deze wandelingen vertrekken vanuit het dorp, daarom is het eerste en laatste stukje van beide wandelingen verhard.

De korte wandeling heb ik in de herfst gelopen in 2015 en genoten van de spectaculaire warme kleuren. Een mix van veld, ven en mooi gekleurde bomen. Deze korte wandeling gaat helemaal ten zuiden van Grolloo over het Grolloërveen. De lange wandeling liep ik in juni 2019 op eerste pinksterdag. Deze gaat eerst ten Oosten van Grolloo langs de ven ‘Eendenwater’, hoewel deze bijna niet te zien was ivm de droogte. Daarna gaat deze wandeling langs nog meer mooie heide gebieden richting het Grolloërveen en komt ook over het mooie vlonderpad. De Paaltjestjasker stond in Juni 2019 niet in het veen. Ik ga ervan uit dat hij terug komt.

Bezoektip:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Onderstaand een foto impressie van deze wandelingen.

5 Replies to “Drenthe: Wandelvanuit Grolloo”

 1. Femke Nijveldt

  Dit is onze vierde Wandel vanuit.. wandeling. Ook deze is mooi uitgezet, verschillend landschap en vooral lekker rustig. We wandelen wel vaker in deze omgeving, maar het is leuk dat we door deze serie routes eens een ander pad bewandelen. De route zet ik in mijn GPS, dit is een leuke manier om het spoor relaxt te volgen en weer eens wat anders dan paaltjes. Het museum hebben we nu niet bezocht, we hadden de tentoonstelling in Assen over Harry Muskee gezien, maar we komen we er zeker nog eens voor terug. Het eindpunt, café Hofsteenge, is een prima pleisterplaats (ik weet het, een vreemde combinatie, maar thee met bitterballen is erg lekker). We gaan zeker meer van deze routes lopen!

  Reageren
 2. Floris Scheelings

  Goedemiddag, ik heb deze mooie en afwisselende wandeling begin oktober 2018 gelopen. Met het mooie nazomerweer. Ik heb een paar kleine puntjes waar ik tijdens de wandeling tegenaan liep.
  In de laatste zin van het eerste stuk tekst `Op de kruising LA en gelijk RA zandpad naast het fietspad richting Westerbork` Het eerste deel van dit pad is alles behalve een zandpad. Er loopt naast het fietspad namelijk een verharde weg naar de parkeerplaats van de Boswachterij. Ik zou de aanwijzing willen veranderen in `Op de kruising LA en gelijk RA verharde weg naast een fietspad richting Westerbork, volg deze verharde weg tot aan de parkeerplaats en vanaf daar schuin naar rechts.`

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *