Drenthe: Zeegse 8 KM

Afstand 8 Km

Wandeling Drentsche Aa gebied

Begin december 2018 was er eindelijk weer tijd voor een wandeling in het mooie Drenthe. Het landschap van de Drentsche Aa weet mij altijd te boeien dus besluit ik om hier rond te gaan struinen.  Camera mee en lekker op pad. De paar buitjes van deze zondag kunnen mijn stemming niet bederven.

Mijn auto parkeer ik op het grote grasveld voor ‘Restaurant het Witte Huis’. Daarna richting het Noorden om de wandelroute bij het Zeegserloopje te verkennen.  In dit gebied lopen vele bewegwijzerde routes (LAW)  zoals het:

  • Pieterpad LAW 9
  • Drenthepad SP 6
  • Groot Frieslandpad

Het pad langs het Zeegserloopje is prachtig, het slingert door het gebied ten Noorden van Zeegse en Schipborg. Nadat ik een kop cappucino heb gedronken bij ‘De liefde van de Drentsche Aa’ keer ik weer terug naar mijn route en dwaal verder langs de Siepelven en geniet van de Zeegser Duinen . Hierna loop ik verder richting Oudemolen en vandaar weer terug naar mijn beginpunt.

Het werd een fijne korte wandelroute van 8 km.

Een kleine foto impressie van deze fijne wandeling die ik heb gelopen december 2018.