Wandelvanuitjes: Wandelen in het Drentsche Aa gebied.

Het Drentsche Aa gebied, beschouw ik als mijn achtertuin. Ik woonde aan de rand van Assen, aan de Oostkant. Regelmatig liep ik mijn favoriete ommetje, naar natuurgebied Kampsheide. Inmiddels heb ik enkele mooie routes gemaakt en dwaal ik graag door het Landschap van de Drentsche Aa. Het verveeld nooit om hier te wandelen, elke keer is er weer wat nieuws te ontdekken.

Het landschap wordt gekenmerkt door beekjes, heide, stukjes bos en mooie esdorpen.  Op de heide tref je grazende schapen of Schotse Hooglanders. Langs de beekjes kan het soms drassig zijn. Telkens wordt je verrast door mooie doorkijkjes en is het landschap hier en daar glooiend of zie je een kerktoren vanuit de verte. De wandelingen zijn bijna allemaal 80 tot 90% onverhard. Alleen de route vanuit Rolde heeft wat meer verharde paden omdat deze door drie dorpen gaat. Horeca is er meestal aan de start maar soms ook halverwege.

Ik verwacht hier zeker nog meer mooie routes te kunnen maken. Veel wandelplezier.

De mooiste wandelvanuitjes in het Nationaal Park Drentsche Aa:

Waarschuwing: bij veel regenval kan het zijn dat de paden hier en daar erg nat zijn . Hou daar rekening mee met uw kleding!!

Nog meer weten over de Drentsche Aa bekijk dan deze websites:

Hier vindt u de Wandelvanuitjes in het gebied van de Drentsche Aa:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *