Engeland: Wandelvanuit South West Coast Path

Het is 2 jaar geleden dat we de overtocht maakten naar Engeland. Onze eindbestemming een huisje op de grens van Devon en Cornwall. De eerste roundabout was een uitdaging, maar daarna hebben genoten van een prachtig land. Voor meer over onze belevenissen lees mijn eerder blogs.

Naast, vele andere activiteiten, hebben we 3 mooie wandelingen gemaakt. Rondwandelingen langs de kust van Cornwall en Devon, waarbij we telkens een stukje South West Coast Path hebben gelopen. Schitterende kliffen met betoverende uitzichten. De GPX tracks heb ik bewaard en deze kunt u onderstaand downloaden. De bijbehorende omschrijving is summier maar wel voorzien van een kaartje.

Padstow Noord Cornwall route van 10,5 KM

Deze wandeling vertrekt vanuit Padstow, een visserdorpje aan de kust van Noord Cornwall. U parkeert uw auto op de Link Road Car Park. Voor het parkeren kunt u een dagkaart kopen, dit kan alleen worden afgerekend met contant geld. Via enkele trappen loopt u naar het centrum van het dorp. De haven staat met eb droog de schepen liggen dan op het droge zand. De wandeling gaat helemaal langs de inham richting Stepper Point. Vandaar langs de oude vuurtoren en dan weer landinwaarts terug naar Padstow. U komt door het dorpje Crugmeer en loopt over het pad door de velden terug. Via het Landhuis Pridaux Place Komt u weer terug in Padstow bij de gezellige haven.

Fowey Cornwall route van 10 KM

Deze wandeling vertrekt vanuit Fowey in het zuiden van Cornwall. Parkeer uw auto voor de hele dag op de Main Car park. Deze wandeling bevat een groot gedeelte van de Hall Walk een gemarkeerde route vanuit Fowey met prachtig uitzichten op de baai. U gaat met het pontje naar Boddinick, vanaf daar volgen we de Hall Walk tot en met de st Willow kerk, vanaf hier maken we een iets grotere omweg langs de kust, het SWCP naar Polruan. Met de pont gaan we weer terug naar Fowey. Fowey was de woonplaats van de schrijfster Daphne du Maurier.

Branscombe naar Beer Devon Oost route van 9 KM

Een heerlijke wandeling aan de kust van Oost-Devon. Deze kuststrook is onderdeel van de Jurassic Coast. We parkeren onze auto in Branscombe bij de Village Hall en lopen dan via The Old Bakery en The Manor Mill naar het strand van Branscombe Mouth. Dit alles wordt beheerd door National Trust. Hierna lopen we via SWCP naar het plaatsje Beer. Vandaar gaan we bovenlangs weer terug naar Branscombe.

Ik hoop dat ik u heb kunnen inspireren om ook te gaan wandelen in Engeland.

Voor nog meer inspiratie een aantal leuke websites