Op de drempel van 2018

We staan op de drempel van 2018. De eerste oliebollen zijn genuttigd, Top 2000 op de achtergrond en dan ontstaat vanzelf de behoefte stil te staan bij de belevenissen van 2017.  Als ik alle mapjes met foto’s  doorloop, besef ik des te meer,  wat een heerlijke hobby het wandelen toch is. We wandelden met mooi weer, sneeuw, of soms in de dichte mist. Af en toe ging ik met een groep op pad, maar ook vaak samen met mijn partner of alleen. Telkens is er wat te beleven. Na afloop jezelf verwennen met een cappuccino, of bitterballen met een heerlijk biertje en dan voldaan en moe weer naar huis, hete douche en nagenieten met de gemaakte foto’s.

Terugblik naar 2017:

Er zijn 29 nieuwe routes toegevoegd aan de website, nummer 30 is in voorbereiding.  Zelf wandelde ik ongeveer 700 KM, camera en rugzak mee en dan de hele dag dwalen door de mooie natuurgebieden,  daar wordt ik telkens heel rustig en gelukkig van.  Daarnaast vind ik het erg leuk, mijn belevenissen en routes vast te leggen en te delen zodat andere wandelaars ook geïnspireerd raken om op pad te gaan. 

De meest bekeken routes van 2017 zijn:

 1. Drenthe: Grolloo 11 KM
 2. Friesland: Routes rondom Beetsterzwaag en Olterterp
 3. Drenthe: Echten 17 Km
 4. Drenthe: Westerbork 12 KM
 5. Groningen: Noordlaren 14 KM

Engeland:

Het was fantastisch om te wandelen in Engeland, langs het South West Coast Path.  Wandelen langs de prachtige kustlijn van Devon en Cornwall, of  in de nationale parken zoals Dartmoore en Bodmin Moore. Een geweldige ervaring.

Samenwerking:

Er kwamen enkele leuke uitnodigingen op mijn pad:

Allemaal fantastische dingen om te doen, en weer volop inspiratie om hier mooie routes van te maken.

Statistieken van 2017:

Het delen van mijn wandelavonturen en routes in beeld en tekst vind ik erg leuk om te doen. Natuurlijk is het dan leuk te merken dat het gewaardeerd wordt.

 • Aantal bezoekers gemiddeld 1700 unieke bezoekers per maand.
 • 2017  totaal 22.500,  ten opzicht van  2016  is dit een stijging van bijna 300%
 • Facebook likes 522, Instagram 251.

 

Wat gaan we doen in 2018:

Af en toe een dagje vrij van het werk en lekker op pad.  Onze vakantiebestemming zal hopelijk weer de nodige wandel kilometers opleveren. Waar naar toe is nog niet helemaal duidelijk. Nieuwe routes  in het Noorden van het land staan al gepland maar moeten alleen nog even worden uitgevoerd.  Misschien dat ik ook weer een stadswandeling wil toevoegen. De bezoekers van de website wil ik graag blijven inspireren met mooie natuurfoto’s van de wandelingen.  We gaan zeker niet stil zitten komend jaar en ik verwacht weer een aantal mooie routes te kunnen toevoegen.

Voor alle bezoekers van wandelvanuit een fijne jaarwisseling en vele mooie wandelkilometers in 2018.  Wellicht treffen we elkaar ergens op een zandpad in de natuur. Geniet ervan en ga lekker onthaasten door te wandelen.

gr Janny

 

 

2 Antwoorden op “Op de drempel van 2018”

 1. Saska | Happy Hikers

  Wauw dat is een mooi jaar geweest! Ik ga zeker je wandelblogs over Engeland even teruglezen. We zijn zelf van plan komend jaar de Dingleway te gaan lopen door Ierland 🙂 Dat wordt wel een uitdaging, 7 a 8 dagen wandelen, maar we hebben er zin in! Ben benieuwd naar jullie vakantieplannen en nieuwe wandelingen in 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *